19 януари 2012

Дантелен тъпанар

Това е белгийският министър-председател (Елио ди Рупо), избран след 2.5 
годишно ходене по мъките. Не се учудвайте, че мяза на педерас, за там 
това е нормално.
Тъй като основната насока на българската външна политика в момента е да се докараме на германците като финансово много дисциплинирани и послушни (голям кеф), някак си остана настрана новината, долетяла от братска (нали, зер, в едно общо европейско семейство сме!) Белгия: Българите подбивали пазара на труда в Белгия. Като се зачете човек, вижда че на малката, спретната и кокетна Белгия българите и румънците причиняват непоправими щети, и обричат на крах социалната система и народеца и на глад.
Sic!
Това е същата онази Белгия, която 2,5 години след изборите не можа да си избере правителство, и която всеки следващ парламентарен избор приближава към разделение или най-малкото към замяна на сегашната федерална (двете общности в момента имат свои органи на властта) с конфедерална държава. Същата онази Белгия, която държи първо място в ЕС по брой педофили на глава от населението и по гъстотата им на кв.м.
А сега внимавайте - това е същата онази Белгия, където кандидатката Таня Дерво (Tania Dervaux) от партията "Не!" преди няколко години обеща 40 000 свирки, за да влезе в белгийския Сенат. Просто момичето беше изчислило, че толкова гласа му трябват, за да си осигури избирането. И тъй като историята нямаше продължение, вероятно Таня се е разминала със Сената, което не ме учудва (виж първата снимка) за страна, където еднополовите бракове са разрешени. 
Picture_39
Не сте я избрали? Идиоти!!!
Та на тази Белгия, оказва се, проблема са и 5 000 българи и 23 000 румънци по официални данни, които подбивали трудовия им пазар, като се съгласявали да работят за по-ниско възнаграждение от местните. Поне така твърди Джон Кромбе, новоназначеният белгийски държавен секретар. Всъщност, като им гледам министър-председателя, мисля си, че е напълно нормално подобно идиотско изявление да се тиражира и да му се дава гласност. От една страна, Джони ще прекара в кабината си има-няма година и половина, от друга - нали трябва да оправдае назначението си пред избирателите и да си постели за следващите избори. Вероятно и избирателите на Джони са същите блеещи овце като самия него, след като приемат подобни изявления за чиста монета и тиражирането им не прави лошо впечатление никому.
А на мен все пак ми е неприятно, че у нас не се намери нито един журналист или политик, който да отреагира на казаното от господин държавния секретар. И да го попита все пак, тия няма и 30 000 емигранти ли му спъват разцвета на родината, те ли му точат социалните, те ли му повишават безработицата? И ако един българин/румънец се е съгласил да работи за 700-800 евро на месец, тия пари му ги дава местният му работодател, който е белгиец. 
 Отделно, господинът Кромбе не се усеща какъв автогол си вкарва, като изброява отраслите, в които работят сънародниците ни - строителство (тежък физически труд; в почти всички западноевропейски страни е от емигранти), селско стопанство (дълъг и уморителен трудов ден, и много ниско заплащане), здравеопазване (лекари и медицински сестри, които в различна степен са в дефицит навсякъде в Европа), индустрия (не ви се работи зад струговете, май). Така изброени, не видях нито една област, където се взимат заплати от няколко хиляди евра на месец.
И какво излиза - идваме, работим ви мръсната работа за жълти стотинки и накрая сме виновни, че ви подбиваме пазара на труда? Че къде си видял белгиец на строеж бе, шушляк - всички са турци, поляци, българи, румънци, украинци и т.н. източноевропейци. Че преди да си отвориш устенцата да обясняваш как ви подбиваме трудовия пазар в областта селското стопанство виж кой ходи на прословутите бригади в Англия лятос и каква е работата там. Дай ви на вас да завършвате хуманитарни университети и да си клатите краката по офисите и да обяснявате как ние трябва много да работим, за да стигнем вашето ниво.
На затъпяване ли? 
Не, мерси. Гледайте си там брюкселското зеле, брюкселските дантели и тоя тъпанар и не ми давайте акъл - очевидно нямате достатъчно за самите себе си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!