31 октомври 2013

За един пробит Боевски

Не мога да разбера обърквацията около Боевски. Лично за себе си и не виждам проблем - върнал се е абсолютно законно, с паспорта си в ръка (който вероятно му е върнат лично от съответния служител на бразилското правосъдие). Дали е помилван от Дилма Русев или е сключил сделка с бразилското министерство на правосъдието и остатъка от присъдата му е опростен - какво значение има? 
За какво е тази дандания, да не би да е орезилил страната пред света? Да не би да е избягал от затвора и да е отвлякъл самолет за да се върне? Че то дори и не е трансфериран да си изтърпи наказанието в български затвор, не - освободен е. 
Е що тогава се чувстваме неудобно? 
Бил поставил страната в неудобно положение! Да бе, все едно са ни малко глупостите с Мишел Бонев примерно, или пък с демонстрантите и окупаторите в центъра на София (прогресивните сили). Ма посланикът бил виновен, ма не бил казал, ма бил замитал следи - ми уволнете го бе, колко му е?
Всъщност, има нещо около Боевски, което се споменава под сурдинка, а доста сериозно - неговата лична безопасност. Дали наистина е пропял в Бразилия? Дали е накиснал някой по-нагоре по веригата? Дали е имало политически чадър над него и той е пропя и за това? След като имаше кой и за какво да убие и Васил Илиев, и Фатик, и Поли Пантев, и Сульо и Пульо, да не ги изреждам всичките - кога да чакаме мафията да прати "чистачите" си за Боевски? Ето действителните въпроси около Боевски, а не какво е правил и какво е знаел посланикът ни в Бразилия по въпроса. Все едно някой пък точно от това се интересува.
А иначе Боевски ... дали е виновен или не, дали наистина е бил трафикант или наистина е подставен, ама въобще грам значение няма. Имаше целия свят в краката си, беше на олимпийския връх, и се сгромоляса с гръм и трясък. 
Жалко, но и това го има в живота.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!