22 ноември 2013

Много исках, ама ...

Проблеми и неприятности.
Мисля, че и друг път съм споменавал как Сульо и Пульо, мало и голямо, минало из родната политика, един ден като седне да пише мемоари или да се отдава на спомени, и все го докарва до един момент, в който откровено споделя след въздишка: "... много искахме да променим нещата, ама ...".
Така и Дянков, след като го изгониха като бито куче от кабинета (а той пък се пънеше ли, пънеше да си довършел работата) ни в клин, ни в ръкав се присети да обяснява какви всъщност популисти били ония в ГЕРБ
Тъй де, едно е да си тръгнеш след 4 години министерстване, друго е в 12 без 5 да те уволнят. Кофти е за CV-то.
И се почва - какви идеи имал, как много искал да промени нещата, да направи необходимите реформи, ма не успял. Как му били попречили щото бил засегнал нечии интереси.
Пич, гледай сега.
Тая, какви проблеми си имал, я разправяй на някой друг. Е, примерно, в Белгия, в Америка - там са друга мая хора, те по-вярват на подобни приказки. Щото тук, на Балканите, не само у нас, тия, дето засягат нечии интереси, обикновено не доживяват като теб да го обясняват надълго и широко пред медиите. Като почнеш от Луканов, минеш през Кюлев, Илийката Павлов, Доктора, Георги Илиев и свършиш до Фатик или до Зоран Джинджич примерно - те имаха проблеми. Твоето си е чиста пробва неприятности, и то от по-дребните.
Второ - четири години (почти) беше финансов министър и вицепремиер. Не си се борил с Кока-кола, нито с Джонсън и Джонсън, нито пък с Глаксо Уелкъм. Най-много оная буля, "Цункай Джиджи", да си размятал в кревата. Така че не ми обяснявай за силните икономически интереси, които си засегнал, щото каквито и интереси да са, те се хранят от нашия пазар на лекарства. А той е основно от ония пенсионери, на които ти им даваше пенсии 4 години. Та не се изхвърляй какви мега интереси си засегнал и как са ти пречили, щото откъдето и да го погледнеш, все си е кокошкарска история.
И трето - като толкова добри идеи си имал, и си намерил слушатели, айде вземи извади черно на бяло - това исках, не стана щото еди-кой си попречи. Кажи си за Гришата, кажи си за останалите - тъй и тъй си почнал, тъй и тъй сега ти е дошла смелостта.
Мое наблюдение е, че тия дето се отдават на сладки спомени как активно са се борили на полза роду, но "тъмни" сили са им попречили, поне за себе си са успели да се преборят. Като почнете от Маргарит Мицев, минете през Асен Мичковски и Валентин Карабашев и стигнете до онзи палячо, Жорж Ганчев. Голяма борба пада, големи спомени, голямо нещо. И Монката вече, и той с тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!