10 ноември 2013

Той предложи Пеевски

Своят отговор на въпроса "Кой предложи Пеевски?" вече веднъж го дадох, но тъй като параноята продължава да се раздухва, смятам да се върна още веднъж на него.
Вие си го предложихте бе, пичове! Вие. Всички вие, дето протестирате, окупирате, танцувате, ваканцувате, искате, обвинявате, съдите, морализирате - вие си го предложихте. 
Пеевски се превърна в Пеевски пред очите ви и с любезното ви съдействие, какво се правите а ударени? Пеевски се появи на хоризонта още по времето на Царя - да не би аз да съм гласувал за него? Къде бяхте тогава? И медийната империя на Ирена Кръстева се роди по онова време, къде спахте?
Пеевски 4 години беше народен представител в предишното Народно събрание, къде бяхте тогава? Що тогава не окупирахте, не протестирахте, не боядисвахте паметници и скулптори, що тогава не питахте "Кой?".
Пеевски 4 години осигуряваше медиен комфорт на Бойко - да не би аз да съм гласувал за Бойко?
Спахте, бляхте, подскачахте, окупирахте, блокирахте, щурмувахте и най-вече - гласувахте. Гласувахте за всеки идиот, който подобно на Жоро Дантелата беше достатъчно да викне "Долу БКП!", за да си гарантира мястото на народен трибун и водач. Що на гласувате за Костов днес? Ма той много крадял! Ами Царя и НДСВ? И те крадели! Ами Бойко? Той не ставал, той бил комунист, или бил с комунистите, или бил мутра, олигарх, милиционер ... 
Ма Пеевски не е спал и не е блял - ей го на снимката до Илийката в началото на века. Горе-долу по времето, когато куцо и сакато у нас се самонавиваше, че Царят ще оправи нещата, щото има познати из целия свят и те ще му дадат пари да вдигне заплатите у нас. 
А сега ми кажете, като го гледате Пеевски до Илийката, той дали чака на заплата, как смятате, а?
Че и по-пресния пример - няма и два месеца преди да го назначат за шеф на ДАНС Пеевски първо беше възстановен, а след 3 седмици и освободен като следовател от ВСС. И това за човек, който няма и един ден трудов стаж като редови следовател, едва ли прави разлика между обвиняем и заподозрян и видимо ще се затрудни да отговори на въпроса от кой университет има диплома. Що тогава нямаше протести, що нямаше сутрешно кафе пред сградата на ВСС, що тогава нямаше окупация на СУ?
Щото тупахме топката да видим кво ще стане на изборите ли?
Щото Бойко може да е тъпанар, но си е наш тъпанар ли?
Не става.
Той не е само Пеевски за тия 24 години. Върнете се в зората на демокрацията у нас, спомнете си за пионерите на пазарната икономика, за спестовния Маргарит Мицев, за Асен Мичковски и Валентин Карабашев, за Евгени Бакърджиев, за юпитата на Царя за да стигнете до 6-те апартамента на Цецко. 
Не че въпросът "Кой предложи Пеевски?" не е резонен - напротив, напротив.
Лошото е, че отговорът са намира в огледалото.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!