14 януари 2014

Наиграха се

— Слушай, човешко дете — каза мечката и гласът й избоботи като гръмотевица в гореща нощ. — Аз съм ти преподавала целия Закон на джунглата, за всички народи в джунглата, освен за маймунския народ, който живее по дърветата ... Те се хвалят и бърборят, и си въобразяват, че са велик народ, който се кани да върши велики дела в джунглата, но после един орех пада отгоре и те избухват в смях и забравят всичко. 
 Ръдиард Киплинг, "Книга за джунглата"

Толкова.
Поиграха си на демокрация, на окупация, на светли идеали, възвишени идеи и остроумни лозунги, на герои и дотук. 
Наиграха се. 
Язък им за старанието, таланта, танца на пингвинчетата, "Пацо в Дупница", уличните пърформанси и блокадите на кръстовища, а и да не забравя - язък им за декларацията с основните искания, която Мила Люцканова качи в интернет. 
Язък им за протестите, живите вериги около Народното събрание и разцепените глави. 
Както казва един мой колега: "Българите сме силни в приказките". Особено ранобудните, а те идват след нас.

3 коментара:

  1. Всяко чудо за 3 дни , но все пак и това е начало, сега остава само да се движим в правилната посока. Защото каквото си пожънем такова ще си сервираме след 10 години....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Никакво начало не е, не може да се действаш на принципа "проба-грешка" и да очакваш да се движиш напред; както и да държиш на правилата на демокрацията (съобразяване с волята на мнозинството и спазване на правилата) само до момента, в който ти си от страната на мнозинството.

      Изтриване
  2. Начало на какво? Игри, закачки, пърформънси, фалшиви снимки на полицейско "насилие"!!! Без платформа с основни, важни за нацията искания!?!?

    ОтговорИзтриване

За Бога, братя, коментирайте!