08 март 2014

Ех, Щирлиц, Щирлиц!


Май лидерите на Запада забравиха какво е работил Владимир Владимирович в ГДР преди 30 години. Изтеклият запис на разговора между Урмас Пает и Катрин Аштън е като висш пилотаж от годините на Студената война.
ЕС реагира като наакано хлапе. Естонците нещо се опитаха да се обясняват, ама то ако ЕС е стигнал до там да го защитават балтийските флегматици, отече тя.
САЩ го раздават морални стожери и очевидно нищо друго не им остава, още повече че и фигури от Студената война като Хенри Кисинджър ги поставят на място. След "10-те най-" на Путин остава да чуем, че в Москва бият негрите хомосексуалистите. 
Работата е там, че сценарият с "цветните" революции вече се изтърка. Не че в Русия или Украйна всичко е цъфнало и вързало, напротив - там налягането в тенджерата все повече се повишава и да видим къде ще избие. Но един и същи филм го гледаме вече 25 години - от Югославия и Румъния през Грузия и Украйна и до Арабската пролет. Видимо, и сценаристите в западните централи не спят, но страдат от липса на въображение.
Но да се върнем на Щирлиц и потомците му. 
Още са на бойно дежурство и носят службата уставно! 
Представям си само какво още имат "прихванато".

2 коментара:

  1. Отишъл Швейк на посещение в Москва при Брежнев. Генералният секретар на КПСС го приема в Кремъл, развежда го по различни зали и накрая влизат в една специална стая с дебела метална врата и без прозорци, а по средата пулт с четири червени копчета и до тях по един ключ.
    Швейк пита какво е това.
    Брежнев отговаря:
    - Виждаш ли първото копче - като го натисна и завъртя ключа до него - Париж изчезва от картата! Като натисна второто и врътна ключа до него - Лондон изчезва от картата, а като натисна ей тва - третото - и врътна ключа - Ню Йорк изчезва завинаги, а като натисна четвъртото и завъртя ключа - и Вашингтон вече го няма!
    Швейк се усмихнал и казал:
    - Е, другарю Брежнев, и при нас - в Чехске Будейовице - аналогичен случай. Имахме една проклета дърта хазяйка - за да не ползваме кенефа го беше заключила с 4 ключалки.
    Обаче веднъж нещо я хвана разстройство ... и докато отключи и 4-те ключалки взе, че се на*ра в коридора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Щирлиц се събужда ... оглежда се - стая, нар, кофа до вратата, на прозореца - решетки.
      "Какво е станало? Къде съм?" - мисли си Щирлиц.
      В този момент вратата се отваря, влиза санитар, навежда се към него и казва усмихнато:
      - Ама здравата се напихте снощи, другарю Тихонов!

      Изтриване

За Бога, братя, коментирайте!