09 март 2014

Израстване в кариерата

Споменавам го напоследък господина Дянкова, Господ здраве да му дава, и ето, добрите новини за него идват една след друга. Никнат като гъби след дъжд направо! И все такива хубави, благи. 
Така например след добрите новини от съседна Гърция, тия дни се научих, че Симеон Дянков е поканен за член на Надзорния съвет на Внешторгбанк. Очевидно не са злопаметни руснаците и не обръщат внимание на садо-мазо закани.
По една случайност, руската Внешторгбанк придоби мажоритарния дял акции в Булгартабак през 2011 г.
По една друга случайност, Симеон Дянков беше министър в правителството тогава.
Много случайности станаха, май.
То, ако си спомняте, Дянков на времето сам си призна, че няма намерение да седи втори мандат финансов министър в България, щото имал други планове за себе си. Очевидно не е от хората, които си губят времето, напротив - за година откакто не е министър стана и ректор на руски университет, а сега и по-нагоре продължава.
Чувал съм, че в т.нар. "бели" страни ако заемаш пост в държавната администрация, след като го напуснеш нямаш право да работиш в частни фирми от същия бранш определен срок. Ей така, да не се появи едно такова неприятно чувство за корупция. Сега, то вярно че нито Дянков е Герхард Шрьодер, нито ВТГ Капитал е Газпром, ма все пак както казал Моше, неприятното чувство остана. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!