06 април 2014

Инвалиди


Преди години имаше един вестник, "Стандарт-Уикенд" - в общи линии, беше един от първите "жълти" вестници у нас. Спомням си, че в него четох един материал - някакви западни журналисти решили да видят какво правят нощно време просяците в Кувейт (или Катар, не помня коя точно държава от Персийския залив беше). Оказа се, че арабските просяци през нощта си живеят абсолютно нормален живот - карат скъпи коли, ходят по заведения, не се лишават от нищо.
Ако направим паралел с тях какви коли карат българските инвалиди, едва ли ще има и един, който да се отчете с нещо по-ниско от "Шкода Октавия". Обикновено родните инвалиди предпочитат германските автомобили (и тук не става въпрос за "Трабант", ако и той да се води немска кола), рядко ще видим някое "Пежо", "Рено" или "Сеат". 
Сега сериозно.
Нито съм първият, нито ще съм последният, който снима нагли селяни, паркирали на места за инвалиди. Тази порция е от събота вечерта от мол "Парадайс". Палмата на първенството обаче държи един Мерцедес С220, който си беше паркирал на инвалидното място по всички правила на закона - на инвалидно място, с инвалидна карта ( в дъното на първата снимка; сега вече съжалявам, че не я снимах). 
Всъщност, чудя се на едно: след като аз мога да си направя труда да снимам разни нагли селяни, защо това да не може да го направи охраната в мола? Толкова ли е сложно - слагаш камера, снимаш, викаш полиция и другия път вече няма да паркират там? 
Понеже едва ли ще стане в скоро време (това с викането на полицията), все си мисля, че за да заживеем в нормална държава, ще трябва да си я направим сами. За липсата на възпитание у някои хора не е виновен нито Орешарски, нито Бойко Борисов, нито Станишев. И все си мисля, че ако на тия наглеци от снимките им се наложи след всяко посещение на мола да помпат гуми или да ходят на бояджия ще се отучат да паркират на инвалидните места.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!