26 юни 2014

НУРС


Резултат с изображение за колю бареков
За тези, които не са ходили в казарма, НУРС е "Неуправляем реактивен снаряд". Най-простия пример са системите за залпов огън "Катюша" и "Град" - зареждаш, стреляш и ходиш да видиш дали си уцелил. Принципно, след като има НУРС, има и УРС (и разновидности), но за него друг път.
Освен в армията, НУРС-ове има в родната политика - като се почне от Жорж Ганчев, мине се през Йоло Денев, Яне, Волен, Расате ... да не ги изброявам всички идиоти поименно, че ще пропусна някого и ще ми се обиди. Общото между тях е, че всеки един се е посветил на спасяването на България от проблеми, която тя самата дори и не подозира че съществуват, но са пределно ясни на съответния идиот с мераци за изпълнителната власт.
Предметът на днешния ми пост отдавна се самономинира за следващ министър-председател, за 2 седмици разлика първо обяви, че ще връща Народната република, а после зави към монархията
Ще кажете: "Голяма работа, това да ни е проблема, с мед да го намажеш!" Така де, като да не сме имали идиоти за министър-председатели или идиоти-политици.
Бе не е така.
Жоржи например едно си знаеше - с кой се е срещнал, кога, къде, пък то все бяха лордове, перове, председатели на горни и долни камари, конгресмени, сенатори, президенти и вицепрезиденти и всичката тая благодат на ползу роду. Лудото Яне пък голям мерак имаше да спре доганизацията (независимо, че никой не знаеше какво се крие зад това), после да спре корупцията (нея поне 5 пъти я обяви за победена), пращаше агенти на ДАНС напред-назад като линейки и накрая се обяви за нова Конституция - все неща, дето и 5 лв не сложиха в джоба на хората, ма той с тях лягаше, с тях ставаше. Тия двамата и останалите като тях бяха в категорията на "тихите луди" (дори и Волен).
Колю Дудука не е от тях.
Първо, Колю не знае какво точно иска. Днес е за република, утре за монархия, вдругиден и за джамахирия ще ни обяви.
Второ, Колю се е взел ама много на сериозно за незаобиколим фактор в политиката!
Трето, Колю не е наясно с елементарни взаимовръзки в държавата, не е наясно как въобще функционира държавата. Не е първият, имахме един Тъпанар до преди година, дето още не се е научил, но един стига, то държавата не е училище.
И четвърто - на цяла България (със или без цензура) и е ясно, че Колю Бареков е политическото торпедо на Цветан Василев; че парите за партията му идват от КТБ; че 30 000 наблюдатели на ББЦ на изборите наблюдаваха не честността им, а осигуряваха гласове за партията; че едва ли има нормален човек, който да вярва на връщането на казармата и бомбастичните закани за ревизия на Южен поток, Белене, приватизацията от 90-те години и останалите Колюви глупости. То именно, щото му е ясно на Колю, че няма и да помирише власт, затова обещава на едро.
Крайно време е, ако искаме да живеем в бяла държава, подобни идиоти да ги пратим в девета глуха. Достатъчно ги търпяхме за 25 години, та да продължаваме да се занимаваме с подобни дрънканици. Крайно време е да престанем да обръщаме внимание на глупостите на подобни кретени и позите им "Сам срещу всички!". 

2 коментара:

  1. "Крайно време е, ако искаме да живеем в бяла държава, подобни идиоти да ги пратим в девета глуха. Достатъчно ги търпяхме за 25 години,"
    Добре казано по принцип, само дето ги търпим доста повече от 25 години (къде пропусна ТЖ и банда?), а и услужливо си забравил последните нурсове, дето в момента ни висят на главите ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами като сложим и ТЖ и банда се получава една много неприятна сметка, че толкова години не можем да си научим урока и да си напишем домашното.
      Колкото до линка долу, нямам намерение да коментирам МожеБГ, Саша Безуханова и производните на Иво Прокопиев.

      Изтриване

За Бога, братя, коментирайте!