30 юни 2014

Винаги готов!


Бойко Борисов е готов да бъде премиер - и служебен, и редовен!
На тоя пък как не му омръзна да се прави на по-умен, отколкото е?
Като непораснало пионерче - на сън да го бутнеш, той е "Винаги готов!".
Какъв премиер, бе Ганьо, като още ти помним бисерите - и спането в Осло, и меренето на гърба ти с педи (като нямаш акъл, да ти го мерят него), и "много хора направихме богати" и останалите бисери от заседанията на МС?
Какъв премиер ще бъдеш? Никакъв. Много въздух под голямо налягане. И в тази ситуация, с проблемни банки, с политическа криза, да се изтъпаниш пред камерите и да разправяш, че държавата е банкрутирала, че само МВФ ще ни оправи и ни трябва заем от поне 5-6 млрд лв ... и никой да не го попита: "А бе, аланкоолу, к`ви ги дрънкаш ти бе? Какъв МВФ, какви 5 милиарда заем те гони, ние да не сме Гърция или Украйна, че да вземаме заем от МВФ? Това да не са ти заседанията на МС по твое време, когато дрънкаше глупости на килограм и никой не те прекъсваше, зер да си не рита трудовата книжка? "
Тази топка е подарък от Народното събрание за Бойко Борисов по случай 
рождения му ден. Според председателя на НС Михаил Миков, всеки може да тълкува
символиката на подаръка както си иска, включително и като въздух под налягане.
Много въздух под голямо налягане, бих казал.
И то не като да нямаме авторитети и експерти, които са в пъти по-наясно със ситуацията в страната и които са много по-подходящи за премиер-министри в едно следващо правителство, но кой да ги пита и кой да ги слуша? Важното е какво е казал Тъпанарят от Банкя! А след като той е казал, че държавата е банкрутирала, значи е банкрутирала. Нищо, че Бойко Борисов разбира от финанси колкото циганин от ядрена енергетика.
Много ми се иска да видя два публични дебата.
Първият между Бойко Борисов и Пламен Орешарски и Петър Чобанов - да видим кой колко разбира от финанси, да видим дали се е научил Кофпомпиера къде се гласува бюджета на ЕС. В крайна сметка, не вярвам, че за 25 години оплюхме всички авторитети, стъпкахме в калта знаещите и можещите и единствената възможност за премиер-министър е полуграмотният пожарникар от Банкя.
Вторият е между Кофпомпата и  Колю Дудука - до тук единствените кандидат-премиери за след изборите (не че ще станат, в живота обикновено меракът рядко се среща с действителността). Не очаквам нищо смислено от подобен дебат, но голям сеир ще падне, стига да стане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!