16 февруари 2015

Малко нюанси и от мен


- Вие поставихте рекорд за продадени книги, мисля че беше 12 милиона с "Даровете на смъртта", последната част ...
- Наистина ли?
- Но за съжаление вашият рекорд го победиха ...
- ... "50 нюанса сиво".
- Да, "50 нюанса сиво".
- Ами само си представете колко книги щях да продам ако Хари беше малко по-изобретателен при употребата на вълшебната си пръчица.
Джоуан Роулинг, автор на поредицата за Хари Потър.

  • Mommy porn, - литературна категория, обхващаща книги, предназначени за жени в т. нар. "балзакова възраст". На практика терминът mommy porn е бил въведен с цел повишаване на продажбите на "50 нюанса сиво" сред въпросните жени. 
  • За да си купиш билет за "Спундж Боб" този уикенд може да ти се наложи да чакаш на километрична опашка от недоволни от живота жени, отиващи да гледат "50 нюанса сиво".
  • Не беше толкова отдавна времето, когато жените около мен четяха за "пулсираща мъжественост", "леката издатина на корема й", "набъбналите й гърди", "горещата й женственост". Като гледам какъв шум се вдига около един класически булеварден роман (богатият президент на компанията и бедната, но красива девойка) направо искам да се върне онова време.
  • Миналата година на Киномания-та гледах "Нимфоманката" на Ларс фон Триер. Ако някой иска да ми говори за женската сексуалност, за доминиране и желание му препоръчвам първо да мине през нея.
  • Едва колежка прочете цялата трилогия "50 нюанса сиво" още миналата година, а тази година беше сред първите, сдобили се с билет за филма. Напълно сериозно ми заяви, че ако българските мъже били поне наполовина като Крисчън Грей жените им нямало да изневеряват. Замълчах си, не поисках да разбивам илюзиите и.

- Ако решат да имат дете, ако е момче, очевидно ще го кръстят Дориан.
- А ако е момиче - Саша"

- В ресторанта на ъгъла им карат лайна и ги сервират под марката "Бонбон".
- И?
- Имат страхотен успех.
- А как е на вкус?
- Лайно като лайно.
- И отдавна ли го продават?
- Вече две години.
- Тогава къде е уловката? На някой им харесва да ядат лайна ли?
- На тези, които им харесва, казват че това е "Бонбон". Но те са малцинство.
- А останалите?
- А на останалите им харесва да разказват, че са яли лайна.

4 коментара:

  1. Аз съм любознателна и обичам да плюя от информирана позиция, затова прочетох първата книга на английски и стигнах до 20% от втората. Отчайваща глупост, повече просто не можах, а аз съм търпелив читател. През ръцете ми са минавали и по-лоши порно романчета, но това, което обикновено получаваш за 1 лв. от коша с книги втора употреба не би трябвало да се превръща в масов култ за милиони долари. Просто губя надежда за човечеството! Който харесва книгата или я намира за нещо стойностно или релевантно спрямо реалния живот мога само да го съжалявам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На мен мерило ми е въпросната колежка, която споменавам - след като тя чете дадена книга с такъв интерес, ясно ми е. И въпреки, че рискувам да попадна в ситуацията "Не съм чел книгата, но не я харесвам!" няма начин толкова евтина история (принцът и пепеляшка) да ми допадне, независимо от садо-мазо подробностите.

      Изтриване
    2. А горкия Захари Карабашлиев с неговите "18% сиво" ... дали му се продава англоезичното издание? :)

      Изтриване
    3. Да бе, тия проценти сиво ...

      Изтриване

За Бога, братя, коментирайте!