25 октомври 2015

Попълване на оръжейния арсенал

Симеончо си има нова пушка и в момента е истинско момченце - търчи и цвърчи наоколо и стреля на поразия.
Досега оръжейният арсенал на Симеончо включваше меч, лък и стрели, има и един-два пистолета*, но откакто миналата седмица на площадката се появи едно друго момченце с пушка решихме да модернизираме въоръжението на семейната армия и да заложим на надпреварата във въоръжаването с въпросното момченце ("Той има много пушки, не е само тази, с която идва на площадката!").
Засега Симеончо има пушка и пистолет, след 2 месеца дядо Коледа може да му донесе и Калашников (пак с капси). И спинка с пушката в леглото, в случай на нужда да е подготвен!
Гледам го и си мисля: едно време пистолетите и автоматите бяха сред първите играчки, които имах. Дори си спомням, на годините на Симеончо имах 2 автомата - един ламаринен "Шмайзер" (на шмайзер приличаше) и един пластмасов "Калашников" или нещо подобно, руски. И двата бяха с батерии, от по 1,5 V, светодиоди, озвучаване. 
И скъпи бяха тогава.
Днес, специално играчките-оръжия с лопата да ги ринеш, има на всякакви цени, но децата не се хвърлят много-много на тях. Много по-рядко се виждат деца, които да се преследват с пистолети-играчки и да играят на стражари и апаши, на партизани и тем подобни милитари игри от моето детство.
И пластмасовите войничета не вървят много-много, не съм видял някой да купува в магазините за играчки.
Е вярно, по мое време нямаше Делта Форс и Контра страйк, или по-точно имаше, само че беше бета-версия и ние участвахме в нея. Игрите с оръжия в моето детство бяха нещо смесено между Контра страйк и пейнт-бол, но всичко на живо.
Колко се промени светът за 30 години!
______________________________________
* Единия пистолет го купихме от Пещера преди 5-6 години, стреля с пластмасови сачми и аз го ползвах да стрелям по гълъбите, които тренираха стрелба по прането ни в Дървеница (само по тях), обаче Малкото Кате ми го взе, скара ми се и каза, че давам лош пример на Симеончо!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!