11 януари 2018

Някои "Защо?" след "самоубийството"


- Казахте ми, че др. Орджоникидзе има четири револвера?
- Да.
Сталин поклатил глава.
- Лошо е, когато има много лично оръжие. Мярка се пред очите. В минута на душевна слабост може и в себе си да стреляш. Случва се. Особено у такива горещи хора, като др. Серго. И особено, когато попадат в такова положение като др. Серго. Разбира се, с болно сърце трудно се живее, не можеш да бъдеш толкова полезен на делото на партията, колкото би могъл да бъдеш. Така се получава понякога. Например дъщерята на Карл Маркс - Лаура и нейният мъж Пол Лафарг. Видяха, че нямат принос към делото на социализма и се самоубиха. А не бяха толкова стари. Така и другарят Орджоникидзе не може да живее с болно сърце.
Сталин спря пред Ежов и печално добави:
- Страхувам се, че другарят Серго няма друг избор ... 

Анатолий Рибаков, "Страх"

Втори ден им гледам обясненията на полицията и прокуратурата за самоубийството на Росен Ангелов, май нещо такова като горното повече щеше да хване дикиш.
Иначе майката на убитото момче Боби два дни преди въпросната пресконференция направи на пух и прах усилията на полицията да имитира дейност. И най-лошото е, че жената поставя напълно разумни въпроси, на които след два дни Борислав Сарафов и компания не дават отговор. Въобще, самото поведение на Росен Ангелов е нелогично.
Защо не е напуснал страната?
Защо е останал да се крие във вилната зона на Луково? Защо след като е гледал телевизия и е имал достъп до интернет и му е било ясно и че е заподозрян, и че го търсят, и къде го търсят, защо е останал на място?
Защо е трябвало да убие останалите в къщата при положение, че никой не го е видял да убива Кети?
Защо е изхвърлил тялото на Кети в кладенеца? Защо само нейното?
Как никой от останалите не е избягал от къщата?
Как МВР разбра мотивите на Росен Ангелов да убие Кети и близките и?
Защо поведението му е толкова нелогично - убива 6-ма, после не се отдалечава от местопрестъплението; вместо да търси начин да се скрие, да избяга, той стои на едно място, чака да го хванат и през това време гледа детска порнография?
Защо никой не споменава намереното тефтерче и бележките за изборите в него?
Много въпроси, на които не не беше даден отговор. Независимо от дебилното изказване на дебилния недорасляк хората с глави на раменете си задават въпроси и мислят. Как да повярваме на изнесеното от полицията и прокуратурата, при положение че и въпросното тефтерче на Кети го намериха журналистите, пуснати от полицията да изпотъпчат всичко наоколо?


Само за сведение: официалната причина за смъртта на Орджоникидзе е инфаркт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!