04 януари 2018

В убийствата е истината

Покрай разследването на убийството в Нови Искър почнаха да излизат разни информацийки. 
То първоначално беше битово убийство, после стана убийство и самоубийство, после се оказа, че не може да се самоубиеш с 3-4 куршума в гърба, после някой се разрови и откри, че убитият Неделчо Юнаков е бил собственик на фирма за източване на ДДС и щели да му проверяват произхода на парите за къщата, докато накрая не намериха тефтерчето на жена му, където покрай всичко останало пишело и разни работи относно механизма за купуване на избори. 
Учудващо за мен на местопрестъплението цъфнаха Цацаров и Борислав Сарафов. Не знам за друго убийство, при което Главният прокурор и шефът на следствието да участват в оглед, разследване; когато убиха Луканов бях в казармата, пресен-пресен новобранец, та нямам спомени, ама нито за Кюлев, нито за Илия Павлов се случи да видим Главния прокурор да дава пресконференция от местопрестъплението (Хорейшио!). Почнаха се разни хипотези, кой, защо и в крайна сметка обаче нито дума за тефтерчето и ония бележки за изборите.
Преди две години пък застреляха секретарката на пазарджишкия кмет. Ей така, за нема нищо. После намериха в дома и разни пликове с пари, оказа се впоследствие, че с едната заплата жената и джип си е купила, и апартамент, и дрешки си пазарувала от скъпите, абе въобще, само дето Цацаров и подчинените му не я забелязали.
Ама за това, че е възможно въпросната Татяна Стоянова да е била куриер на пазарджишкия кмет никой дори не си го и помисли де. Обаче и за ония пликове с пари, дето ги намериха у дома и така и нищо повече не се чу.
Новоискърското убийство според мен ще го разкрият, ще хванат кой е убиецът. А онова тефтерче ще го заметат някъде, като тефтерчето на Филип Златанов, макар че, очевидно, в България в убийствата е истината - трябва някъде да убият някого, за да изплува някоя мръсотия пред очите на всинца ни, дето си я знаем от време оно и какво от това?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!