23 февруари 2022

Клозет от особена важност

Развалината на снимката руснаците се опитват да я пробутат за пункт на ФСБ, намиращ се на 150 м от руско-украинската граница. На мен ми прилича на изоставена колхозна тоалетна от времената на великия и могъщ Съветски съюз, когато тук е било някакво колхозно поле и Ваня Трактористът е трябвало да с облекчи някъде.

Пак според официалната руска версия онзи ден украинците са го обстрелвали и поразили, макар че, честно да призная, трудно ми е да разбера защо някой би се хабил въобще да го търси на картата, да не говорим за обстрелване със снаряди. Вероятно е от някаква особена важност този контролен пункт. Толкова е важен, че няма пътища около него, няма пътни знаци (естествено, като няма едното, няма и другото), няма никакви отличителни руски знаци - знаме, надпис "Русия", указателни табели от рода на "Туда/сюда". Жертви също няма, вероятно украинците до такава степен са проучили въпросния пункт, че са съобразили атаката с работното време на персонала. Също така трябва да ги поздравим техните артилеристи за проявената точност - будката е уцелена, а дърветата около нея стоят цели-целенички!

Такива пунктове всъщност у нас с лопата да ги ринеш, и те изглеждат точно по този начин и без обстрел от украинска страна. Достатъчно е местното индо-българско население. На снимката липсват само малко пране на заден фон и кон, който да пасе някъде наблизо и, естествено, десетина чаавета.

И като си помисля само, че някой от путиновите кагебешници е взел заплата за тоя клозет!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!