26 февруари 2022

Руският танк в Киев

 На вашето внимание представям видео от все още украинския Киев. Руска бронирана машина се е заблудила и е тръгнала незнайно къде. Сами си правете изводите кой печели пропагандната война в случая и се замислете хубаво преди да повярвате на руските твърдения за украинските зверства в Донбас. 

В съветско време, по време на Зимната война на въпрос на западни журналисти защо руските самолети бомбардират Хелзинки той най-нагло отговорил "Ами те хвърлят хляб на гладуващите финландски работници". В отговор на това изявление се появил коктейлът "Молотов", с който финландските войници черпели руските си гости, по-специално танкистите. В най-добрите съветски традиции Русия обещава, че след края на войната в Украйна ще публикува снимки от украинските зверства в Донбас, с които оправдава инвазията си. Забележете, след края на войната! Докато вече живеем в XXI-ви век, когато с телефона си всеки един от нас може на живо да предава от мястото на събитието, руската пропаганда тепърва ще фабрикува "доказателства". И няма да е видео, а снимков материал. Дано проявят малко повече фантазия и вдигнат нивото от полския клозет.

Спомнете си първата война в Залива, когато Саддам Хюсеин пусна Питър Арнет да се разхожда из Багдад и да предава на живо - още през 90-те години на миналия век. Светът вече можеше да гледа на живо какво се случва от мястото на събитието, не да му обясняват в пътеписи или статии, не да чака снимки на първите страници. Пускаш телевизора и виждаш с очите си. А чебурашките още са във века на снимките. 

Този танк Мария Захарова и Сергей Лавров още не са го коментирали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!