05 март 2022

Боц

За поведението на Наташките в Анталия може да се изпишат тонове, но в общи линии е следното: 
от летището в хотела, вечерта е вече с някой много влюбен в нея местен Мехметчо,10 дена я порят
като риба, сбогуване на същото това летище, сълзии клетви, а след 15 мни каца следващия самолет
със следващата Наташка.

 Едно време в махалата боцът беше основното оръжие на всеки футболист. Тва външен фалц, вътрешен фалц, воле, прав удар, глава - я се получи, я не. Боцът е сигурна работа. Аз лично бая голове съм вкарал с боц, после се научих, че има и други удари, но боцът беше първият. С чиста съвест може да се каже, че всеки махленски футболист владее боца до съвършенство.

Не знам как са с боца във Външно министрество, но нейно превъзходителство посланик Митрофанова само за три дни си изработи три директни червени картона. Въпрос на национално самосъзнание, гордост и достойнство е да я изпъдим от България, независимо от войната в Украйна и независимо от течащото в момента възстановяване на Руската империя под нова форма. Нашите прадеди по времето на Стамболов са имали куража да прекъснат дипломатическите отношения с Русия и това се е оказал един от най-плодотворните и процъфтяващи периоди в нашето развитие, не разбирам какво има да се плашим в момента. Не си спомням съветските посланици от времената на комунизма, имам малко спомени от руските по времето на демокрацията, но досега никога не е имало посланик, който за три дни първо да ни нарече "подлоги", после да ни размаха пръст с предупреждението, че ще ни провали летния сезон на черноморието (любезен намек, придружен със снимка на летището в Анталия), а накрая като го привикаха във Външно министерство на обяснения високомерно да прати някакъв си там заместник. 

Реакцията на правителството в случая с ген. Янев беше леко закъсняла, но все пак правилна и (почти) своевременна. Сега е момента външният министър да се прекръсти, да затвори очи и да изгони наглата лелка обратно в Московията. Какво ще стане, ще ни спрат газа ли? Ми те вече веднъж го спряха, през 2009, без да питат никого. Ще си спрат туристите да идват ли? То па едни туристи - на един самолет за България отговарят 10 за Турция и Кипър. Няма да ни купуват цигарите и доматите ли? Че то останаха ли цигари и домати, които да изнасяме за Русия? А, ще ни спрат петрола? Е, петрол има откъде да се внесе, а тъкмо и държавата ще може да провери каква е тая работа с печалбата на ЛУК Ойл България и как така нашата рафинерия е единствената в света, която работи на загуба. 

Първоначалния вариант на съобщението на страницата на руското посолство, в българския вариант 
присъстват думите "евроатлантически подлоги". След реакцията от някои българи поста е променен, 
като текст на български липсва ...

Да, ще е тежко да се отърсим от вековния си комплекс спрямо руснаците, насаждан ни толкова години. Ще е трудно да стигне до главите на всички, че Освобождението на България от турско робство е благодарение на съвпадението между нашия национален интерес и интереса на Русия. Че на Балканите Русия си има държава, на която винаги е разчитала и на която винаги е помагала и това е Сърбия. Че след Руско-турската война от 1877-78 г Кипър също е освободен от турско робство (предаден е на англичаните като компенсация за подкрепата им на страната на Османската империя), но те странно защо не са благодарни на руснаците, че са ги освободили. Че българите сами са извоювали от султана ферман, с който е определена границата на българската екзархия и тя напълно съвпада с тогавашните граници на етническите българи и е доста спорно дали една автономия на България в състава на Османската империя, когато всички българи са заедно на едно място не е за предпочитане пред освобождаването на 1/5 от българските земи като "свободно" българско княжество, и то отгоре васално на Османската империя. 

... а в момента е заменен със съобщението, че тече сложен филогически анализ.

Като за начало обаче не е зле да започнем с Елеонора Владимировна. И тъй като въздушното пространство е затворено за руски самолети, можем да я изпратим на Централна гара. А можем да и спестим 2-3 крачки от дългия път към Московията с един боц в задника. Както казах в началото, боца се усвоява много лесно и бързо в най-ранна детска възраст и всеки може да го изпълнява.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!