09 март 2022

Back in USSR

Кървавото джудже на Сталин

 Путин я го възстанови СССР, я не. Но в две отношения върви с пълна сила и скоро ще успее да възстанови съветските времена - цените на техниката литнаха с 30% само в първите часове след началото на войната, в някои магазини вече са въведени ограничения в количествата на основните храни сякаш не Украйна, а Русия е нападнатата. Цените на отечествените им автомобили скочиха до уникални нива, все едно не си купувате руски боклук, а западноевропейска кола. Руснаците са свикнали с опашките, така че на тях едва ли ще им направи впечатление, напротив, стоейки на опашка те го правят с ясното съзнание, че това е техният принос в борбата с империализма! В това отношение Русия се върна във времената на Брежнев, Андропов и Горбачов - по рафтовете е само родното им съветско руско производство, пари няма и чакаш на опашка.

В друго отношение обаче Путин се изстреля директно в 30-те години, по времето на Ягода, Ежов и Берия. Навсякъде шпиони и вредители, който не е с нас е против нас, пълно е с хора, които са продали родината си!

Миналата седмица руската Дума гласува закон, който въвежда наказателна отговорност, за всеки, нарекъл нахлуването на Путин в Украйна "война". За да съм по-точен, законът е насочен срещу разпространението на "фалшиви" новини, дискредитиращи руската армия и призоваващи към санкции спрямо Русия. А какво са "фалшиви" новини ли? Ами всичко, което не е в унисон с партийната линия. Като например да наречеш спецоперацията на Путин "война". В съветско време на подобни неща им казваха "антисъветска агитация" и се наказваха  по прословутия член 58 от НК. Депутатите от Държавната Дума на Русия са се накичили като коледни елхи със значки, не пионерски, не комсомолски, не от XXVII-ия конгрес на КПСС - новата мода в значките в Русия е значка със знака Z. Нищо ново не са научили руснаците.

Руската депутатка Ирина Панкина на трибуната на руската 
държавна Дума, четейки на трето четене законопроекта против
"фалшивите" новини за руската армия.
Вари ги, печи ги, те значките си знаят. Русия както е тръгнала
по пътя на Северна Корея, този навик ще им е полезен

Съдебната отговорност за съвременната "антисъветчина" и значките са бели кахари. По-страшното е полицейщината, която се е развихрила в страната на победилия путинизъм. Полицията може да ви спре на улицата и да поиска да провери телефона ви за "нежелателни" приложения или, пази Боже, за "фалшиви" новини по адрес на непобедимата и миротворна руска армия. Във видеото отдолу може да видите как полицията в Москва проверява телефоните на случайно преминаващи в опит да открие потенциални участници в антивоенен митинг на площад "Лубянка".

Това обаче не е всичко. По отношение на борбата с вредителите, шпионите и враговете на Русия руската полиция се е приземила в средата на 30-те години. Във времената, когато ви казват "Явете се еди-къде си!" и на въпроса "А защо?" ви казват просто и лаконично "Там ще ви обяснят." Благодарение на "Новая газета" и някои други все още свободни сайтове можете да разберете, че най-толемите врагове на Путин в момента са млади жени, на възраст между 18 и 27 години. 

Враг на Русия
Че Путин е на тяхна (на полицията) страна.

Че протестиращите са се продали за копейки.

Че ако много си знаете правата ще ви подложат на психологическо, физическо и сексуално насилие.

Можете да запознаете с целия арсенал на московската полиция - побой (25 от 29 задържани на 6 март са жени), заливане с вода, заплахи за изключване от университета, опити за фотографиране противно на правата им, постоянни заплахи, чупене на телефони и още много други. Стига да имате нерви да четете.

Но най-интересното е случаят с 12-годишният Кирил, който не е бил съгласен с официалната версия, поднесена му от учителката му по история. Като представител на третото поколение пост-съветски ученици Кирил се е научил да задава въпроси и да търси отговори. Нещо, което много хора все още не са. След урока родителите на Кирил били извикани в полицията, а след като не се явили (извикването е станало по телефона от непознат номер) върху тях е оказан натиск от страна на училището. Да, не са сталиновите времена, когато деца са заставяни да търпят издевателства от съучениците си заради репресираните си родители, но като ги гледам руснаците не са далече от тези времена. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!