19 март 2022

Foie gras, скариди и предатели

Кога войната в Русия е била война, че сега да бъде?

 Необолшевизацията на путинова Русия върви с пълна сила. 

Едно на ръка, че пропагандата им е на ниво 1939-та година - и с наименованието "специална военна операция", и с лъжите на Лавров, и с небивалия патриотичен подем в населението, и със заглушаването на западните медии и усилването на пропагандата, и с промиването на мозъците на местното население, че само руските медии казват истината, западните само лъжат, и с откриването на "нацисти" в Украйна, и със законите за военната цензура. Смело мога да кажа, че всъщност руснаците не се освободиха от комунизма, те в него си живеят, просто вместо КПСС имат Единая Россия, вместо комунистическата идеология са достигнали до национализма (а както видяхме с очите си в Югославия, това е последното убежище на комунизма) и убеждението, че тяхната страна е земен рай, че всички на света им завиждат, че те живеят много по-добре от другите. В същото, между другото, са убедени и севернокорейците.

Естествено, има и несъгласни. И в съветско време имаше, наричаха ги дисиденти, затваряха ги в лагерите и затворите, в психиатриите, някои имаха късмет и ги изпъждаха от СССР в гадния капиталистически Запад. Един не умря, един не се върна да се моли да го вземат обратно. И днес не всички руснаци подкрепят Путин, и днес не всички са на гребена на вълната и споделят овчия възторг на останалите в стадото. Само че 30-те години игра на демокрация отне възможността да ги наричат дисиденти, за сметка на това останалите определения са напълно в духа на 30-те - предатели, отстъпници, пета колона, врагове на народа. Не вярвате ли? Ами вижте речта на другаря Путин, напълно в духа на духовния му ментор Джугашвили:

Резюме на казаното от другаря Путин

Нам таких не нужны! - казва другарят Сталин. Цялата философия на путинизма, на руския путински национализъм се сведе до намирането на врага с партиен билет (никогда такое не бывало и вот опять), този път заклеймен не като вредител и шпионин, а като любител на западния начин на живот - с фоа-гра, скариди, айфони и джендърните свободи. Това не е истински руснак! Не е ли да чака 2 часа за килограм гнили картофи, не е ли да си купи руска кола след 10 години чакане и да прекарва всяка събота и неделя сутрин под нея, не е ли да яде само руски продукти не от патриотизъм, а защото всички нормални компании се изнесоха от Русия - не ми го хвали. Такива определено не са им нужни! Пастет от гъши дроб ще ми ядат, предатели! Дядо му при Сталин само пастет от гъши дроб е ял!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!