01 март 2022

Аз излазям!

 Сега, не разбрах качеството си на какъв точно е участвал Андрей Райчев в студиото, но съдейки по реакцията му е бил някакъв защитник на Путин и подчинената му посланик Митрофанова. Реакцията му, признавам си, ме изненадва. Не защото не съм очаквал, че ще е чак такъв русофил путинофил (все пак е внук на Георги Андрейчин), а просто защото се сетих за "любимия роман на българите" "Под игото", в който в главата "Радини вълнения" Кирияк Стефчов става и се обръща към присъствуващите в читалището с думите:

- Господа, тук се пръскат революционни идеи против държавата на негово величество султана. Аз не мога да остана тука и излазям.

Та и Андрей Райчев не можа да понесе репликата по адрес на г-жа Митрофанова "иди нахуй", произнесна от адв. Хаджигенов и възмутен напусна. Възмущението му беше толкова голямо, че забрави да се притесни от факта, че г-жа Митрофанова ни нарече "подлоги"; не се притесни, че не е много възпитано посланика на една държава в друга да дава лепи подобни епитети към народа на страната-домакин; не се притеснява, че Елеонора Валентиновна ни размахва пръст в момент, в който страната, която притеснява е обвинена от целия свят за агресор.

Не, разбира се, Райчев трябва да вземе мерки, ако случайно това видео стигне до Кремъл, да няма после мън-мън. И затова направи единствения правилен ход - излезе.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!