14 януари 2010

За лошия човешки материал


Какво колело е животът!
Какъв бумеранг е Историята!
Само преди година Бойко Борисов се оплака пред емигрантската общност в Чикаго от лошият човешки материал в България. Ще го цитирам:

Материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям. Лесно е да се каже: "На тебе разчитаме". Ако така ще разчитаме, значи след 1 година ще се издъня и аз
И както са казали хората - внимавай какво си пожелаваш!
Само за една година камъните на Бойко се стовариха с пълна сила върху неговата глава. И най-лошото е, че не е един, много са, и падат върху яката му глава от всички посоки, а Бойко прилича на анимационен герой, разтворил чадър за да се предпази от падаща скала.
Че си прав за лошият човешки материал, си знаехме, но не го признавахме гласно. Докато не видяхме изпълнението на Румяна Желева в Брюксел онзи ден.
Е, верен на принципа "Ние ги хващаме, те ги пускат", на Бойко пак други са му виновни - в случая БСП и НДСВ (ДПС сигурно е резервен вариант). Били се обадили. Били наклеветили доброто си другарче. Били скроили подъл номер на жена. Били орезилили България.
Хайде холан!
Нали ти избираше най-добрите кадри, които да заменят корумпираните чиновници на тройната коалиция. Нали май ти гарантираше лично за всеки един от тях?
И какво се получи? Още не започнал работа в Парламента, рапарът Маниака трябваше да се отказва от мястото си там, защото не върви някак си законите и редът в страната да ги определя човек, изрекъл сакралните слова "Бум, мадафака, ще те гръмна със патлака!".
А тия дни от Брюксел дойде поредният шамар върху перфектната му професионална ориентация. И отгоре на всичко политическо-милицонерският гьонсуратлък най-нагло ни пробутва изтърканият виц за българския казан в Ада.
И то при положение, че всеки нормално грамотен човек може да провери в интернет дали Румяна Желева е била в конфликт на интереси по време на мандата си като евродепутат.
Трябва да си голям гьонсурат, за да кажеш на черното бяло в този случай. И да твърдиш, че лошите са ти подляли вода. И да твърдиш, че не си заложил на грешни кон. А грешни коне дал Господ, само като погледнеш откъде е тръгнала тази женица (ОБТ на Кръстьо Петков) за да се приземи при теб - ех, че политическа кариера е това. И че била идеална за еврокомисар, щото говорила перфектен немски!
А проблемът съвсем не е в подлите БСП и НДСВ. Проблемът е в балканската мисъл "Абе знаем, че не е редно, ама ако мине - мине". И тази тактика се прилага пред Европа, в Европарламента. Проблемът е там, че не се намери един, който да я провери Желева от А до Я месеци преди изборите за европарламент у нас през юни.
Ама то какъвто Генералът, такива и офицерите, такива и войниците.
Лош човешки материал, няма как.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!