04 октомври 2011

Бедни ми, бедни Иречек ...


На вниманието на потомъка на бай Ганьо, който отново тръгна из Европа.
За да тръгне Европа нагоре, Борисов й предлага пенсии и заплати като нашите
Снимката е от тук
Да беше го слушал по-внимателно бай Тошо навремето, сега нямаше да ги ръсиш такива. Ти тия 3% и в Конституцията, и на гъза си ако искаш ги напиши, от това хората няма да станат по-богати - не, пак сме на последно място по безпаричие в ЕС, само че сега вече се чувстваме унизени за пореден път от милиционерската ти тъпанарщина.
Човек, като не знае какво да каже, говори глупости. Като нямаш с какво да се изтъкнеш - също.
С мои колеги сме си говорили - не ни трябва да стигнем до Германия, Италия, Франция или Англия. Като едната Чехия да станем ни стига. Техните доходи, техния стандарт на живот да стигнем - ей, вярвайте ми, друго не ни трябва. Малко съм живял в Прага, аз повече по обектите и заводите на фирмата вися, обаче през зимата в Прага градския им транспорт е редовен, празен и топъл. Няма ги претъпканите блъсканици от София, няма "Ама влезте още малко навътре!". Няма бездомни кучета, а в общи линии тия, които си разхождат домашните, си чистят след тях. Всичко това е на вниманието на бившия столичен кмет, на когото 4 години не стигнаха да сложи ред в София, та тръгна да оправя държавата.
В същото време чехите не се напъват да влизат в еврозоната - що ли? Сигурно щото им е малко акъла, или пък техния финансов министър не е специалист по малките постни пици. Странно, защото държави като Дания, Швеция и Великобритания също си държат валутите и не се бутат в еврозоната. Не са в еврозоната, но не са и умряли, не са ги закрили като държави, и което е най-странното - продължават да са притегателни за емигриране. Докато ние и в 5 еврозони да влезем, пак ще си мечтаем за живота там, в белите страни. И ще ни е през оная работа за 3-процентовия дефицит.
Та толкова за теб и той път, Бойко. Добре поне, че не си го тръшнал и Петер Нечас с някоя хватка от каратето, гледам сгодно ти е застанал. Пак леко е минал, само с няколко съвета - малко, но от сърце.
Бедни ми, бедни Иречек - защо не си стоя в Прага навремето?

2 коментара:

  1. Или както се казва в моя роден град - мука ми е за село...
    Напоследък, слушайки Бойко Борисов, си задавам въпроса КОЙ МУ ПИШЕ РЕЧИТЕ? Защото по разбираеми причини едва ли ги пише самият той... От което излиза, че се е заобиколил от цяла плеяда кретени, кой от кой по-тъп, които поощряват вродената наивност на премиера и дори наливат масло в огъня с целенасочени дебилщини.
    И това ако не е идиотокрация...

    ОтговорИзтриване
  2. А най-лошото е, в момента чета какви ги е дрънкал на срещата с български и чешки бизнесмени - сигурно и шефа ми е бил там - то просто извор на милиционерщина и байганьовщина. Само дето на сбирките на върха на ЕС не се тупа по гърдите и да вика "Булгар, булгар".

    ОтговорИзтриване

За Бога, братя, коментирайте!