Пакета със злополучната подправка се вижда на заден план. |
И ножа, и вилицата! |
а за целта се прежалих с 20-ина евра, толкова е замразеното агнешко тук - внос от Нова Зеландия. Аз за новозеландското агнешко само съм чел, сега му дойде времето и да го опитам.
Агнешкото е бут, следващия Тодоровден (пада се някъде след месец) ще си взема и плешка.
Предимства
- готви се на бавен огън - поне 3-4 часа го пекох на 180 градуса,
покрито с фолио. Стана като мозък, крехко и ароматно.
Недостатъци
- гарнитурата. Ориз не ми се готвеше, зеленаш много - много не ми се
яде, та се ограничихме в следното: гъби, банани и аз сложих 2 ябълки,
което не се оказа най-удачния ход. Бананите заместват картофите, в общи
линии станаха добре. Гъбите станаха перфектни. Гарнитурата се слага
някъде час преди да се извади ягнешкото от фурната - тогава му махнах и
фолиото, за да се запече.
Голям
недостатък -. сложих много вода, която така и не извря (а и как да
изври, след като се пече под фолио?!) и подправката. Значи това за
подправката много ме е яд, аз си купих от България специална подправка
за агнешко - нищо не струва, а имам цели 3 пакета от нея.
И понеже беше Тодоровден Големия Джим се включи с една бутилка "Джони", само че на нея дори до средата не стигнахме.
Т
Няма коментари:
Публикуване на коментар
За Бога, братя, коментирайте!