17 ноември 2014

Нокаут

5 рунда. 

А колко приказки се изприказваха преди това! С месеци и месеци, Пулев можел, Пулев имал сили, Пулев бил убеден, Пулев туй, Пулев онуй.

И накрая - 5 рунда!

Отделно са 3-те нокдауна, два от които още в първия рунд. Коментаторът от Нова няма какво да го коментирам, то ако някой го е слушал без да гледа картината от мача, ще остане с впечатлението, че през цялото време Кличко търсеше дупка, в която да се скрие, но междувременно периодично пращаше нашето момче на земята.

Като го гледах Кличко с каква лекота се разправи с Кубрат Пулев, направо се уплаших: къде въобще се бута нашия? Онзи можеше още в първите два рунда да приключи всичко, без нокдауни, но както и друг път съм казвал, играта на котка и мишка е приятна само на котката. Пък и 5 минути преди да излязат двамата на ринга на първите редове дойдоха някакви украински "бизнесмени" със съответния дългокрак антураж не върви да набиеш Кобрата за 2 рунда и аре, чао - малко шоу за "авторитетите" трябва да има.

Толкова за Кубрат Пулев - има своя шанс, пробва се, до тук. Ако има късмет един ден може пак да му се усмихне щастието отново да играе такъв мач, дано тогава е по-успешен.

Две неща бяха излишни:

Първо, от щаба на Пулев малко прекалиха с играта на нерви преди мача. Кличко бил такъв, онакъв, като малко момиченце бил - ако беше говорил по-малко пич, нямаше да ядеш пердах с толкова злоба. Щото Кличко точно така те би, със злоба. Не за да те победи, не че се е разтревожил, че ще го биеш и ще му вземеш безценният шампионски пояс - не, би те със злоба, с големите шамари.

И второ - не знам що е тая мания да се свири на националната струна. Ние, всички българи, като един трябваше да застанем зад Кобрата, щото той бил българин, щото за България го правел.

Не, пич, правиш го за себе си - това е професионален бокс, днес се биеш срещу украинец, утре срещу американец, вдругиден може и срещу занзибарец да е, зависи от спонсорите. Националната принадлежност няма нищо общо, дори се изненадах като пуснаха химните на България и Украйна преди мача. Не разбирам какво общо имат България и българите с един боксов мач. Би имало значение ако беше финал на Олимпийски игри или Световно първенство. 

Кличко си заслужи снимката с украинския флаг на раменете - би се като шампион.

Преди години България имаше своите световни шампиони в шахмата - Веско Топалов и Антоанета Стефанова; Петър Стойчев постави рекорд в преплуването на Ламанша, спечели световният плувен маратон в Шанхай, но такава кампания "Сега или никога!" нямаше. А повярвайте ми, Веско Топалов в шахмата е много повече, отколкото е Кубрат Пулев в бокса. Е вярно, парите в бокса не са като в шаха, но пък и онези, които разбират красотата на една шахматна комбинация са много по-малко от онези, за които животът е ляв-десен-ляв, кроше и нокаут.

Така че ... 5 рунда и нокаут. 

Може би защото сме на Балканите. Може би затова за нас е важно нашето момче да е баш бабаита тук. Да няма кой да го бие и сега, и в следващите 10 години, а ако се намери, пак да е от нашите. Моят да е с ей толкова по-голям от на комшията. Нашето момче може да не е умно като комшийското, ма ако го фане да го нашамари, онуй нема да мое да гъкне! Нашите футболисти са най-добрите, ма все или нямат късмет, или съдията е педераст.

Толкоз!

1 коментар:

  1. Чувството, което изпитах от този мач е само едно- срам! И не от загубата. Спортът е това-един печели, друг губи. Нашият загуби, няма трагедия. Срамът идва от друго: Цял ден се питам, какво е чувството, претендентът да се оплези на световния шампион?! Щото неистовия коментатор направо си загуби гласа от възторг по този "подвиг". Представете си, какво си е мислил Кличко- абе ти го бъхтиш, то ти се плези. Я пак! И бой, бой, бой...!!! Айде да го оправдаем пак- след тежък удар си почти в несвяст. Плезундренето не е съвсем обмислена реакция. Мозъкът ти, в този момент, е зает с друго- да те държи прав. Ама срамът започна преди още началния сигнал- да, публиката. Откачам, когато нашата, да, САМО НАШАТА БГ ПУБЛИКА, дюдюка и освирква чужд национален химн! Никакво уважение, никакъв респект, никакво достойнство! И един голям срам! И клетите наши медии пак не спряха с овчия възторг. Ах, каква публика, ах каква атмосфера. И как всички чужди коментатори били охахавени. Абе идиоти, та кога светът е виждал такова отношение към национален символ? Това ли ви е гордостта? това няма нищо общо с подкрепа на твоя спортист!!! Това е варварщина от най-ниска проба! Колективен вулгаризъм! Булгар= Вулгар. И преди и сега. Още се надявам, че в бъдеще ще е друго. Дали?

    ОтговорИзтриване

За Бога, братя, коментирайте!