24 ноември 2015

Айде към Индия

Един от любимците ми в настоящето правителство, министъра на туризма Николина Ангелкова е тръгнала по стъпките на Колумб.
В смисъл, тръгнала е да открива Индия.
Голямо посещение му е ударила на Индия, срещи, бизнес семинари, форуми и всичкото това посветено на повишаването на туристопотока между двете страни.
И Боливуд дори ще ни рекламира, не си играе на дребно госпожа министъра!
То, като ги знам индийците к`ви прошляци са, само им е до туризъм в Европа, хеле пък в България. Те на картата не могат да ни намерят, ние за туристи ще ги викаме. И обратното –  то пари нямаме до съседния град да идем, ма у Индия на туризъм ще ходим. То и в момента си е така, който има пари и не знае къде да иде, отива в агенция, оправят му документи, резервации, и айде, е къде е Индия, като толко ти се ходи до там.
Ма скъпо излиза, ще каже някой.
Ми скъпо е. То и в Мексико да идеш, и на Сейшелските острови, и в Непал и Тибет и къде ли още не, хората продават туристически пакети, ма има значение дали ги продават на платежоспособни германци и англичани, на многочислени и многохарчещи руснаци или на българи, дето хем сме малко, хем не харчим.
Пък това Хибридът няма как да го промени, нито демографията ни, нито покупателната способност. 
Преди време Николинчето се беше засилила да кара туристи от Китай и Индонезия у нас, може и да е докарала един-два самолета с китайци, сега от Индия ... в същото време Русия спря полетите до Египет заради тероризъм и засега руските туристи са на stand by. Да имахме някой читав министър на туризма, досега да е събрал браншовата камара да видим какво ще правим, да е отишъл 5 пъти до Москва и да ги е прикоткал обратно у нас, че спадът това лято от руски туристи е драстичен, ма нямаме. Нашият министър е завършил у Харвард, то не е некой селски техникум, тя знае къде да иде и с кого да се договаря. А руснаците ще дойдат дюшеш на някой комшия с по-умен и по-читав министър, ма дето не е завършил Харвард! 
То няма лошо да идеш до Индия, ass road to see както е казал народът.  Ма що това посещение на евтина екскурзия бие, и то за държавна сметка? 
А, Николинке?


Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!