14 юли 2016

Бедният

Докато закусвам сутрин пускам телевизора, върви бТВ и Тъпанарят от Банкя се прави на умен по темата с АЕЦ Белене, после с президентските избори и накрая Хекимянчо го запита за беднотията му, как така имал само 29 000 лв, няма къща, няма кола.
Е къща имал де, каза Тиквоча, бил я построил още преди да се занимава с политика.
И кола не декларирал, щото нямал, от толко години е все на изборни длъжности, все със служебни автомобили го возят, не му е необходима (построил е комунизма за себе си Боко). 
И три кучета имал, ма те не се декларирали ... 
Па се замислих, то човек като се изръси 1,5 млн евра за къща в Барселона за метресата си пак добре, че са му останали тия 29 000. То и повече можеше да са, от заплати са спестени, но пусто, сиромашка ни е държавата, няма откъде. И Ваньо Костов навремето си носеше сиренце и лучец в захлупците като ходеше в командировка, та спести 20 и кусур хиляди долара, ма то тогава долара беше скъп, над 2 лв беше. А сега, и при тоя валутен борд, откъде да спести Боко?
Та по този случай се сетих за един виц от съветските времена, отишъл Брежнев на посещение в Англия, седнал да си говори с кралицата и накрая попитал: "Абе колко взема вашият министър-председател?"
"Ами към 10 000 паунда, може и малко повече да са" - отговорила Нейно величество.
"Ауууууу, какво разхищение на народна пара! У нас министър-председателят Косигин получава 500 рубли, не повече!"
"Г-н Брежнев, той и у нас да беше, пак толкова ще получава!" - завършила разговора кралицата.
Та така, дали ще са 500 рубли или 2 000 лв, резултатът е един и същ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!