28 юли 2016

Така се раздава правосъдие


http://www.dw.com/image/0,,16138905_303,00.jpgВ "Американска трагедия" на Драйзер, в епизодите след убийството полицията разследва уликите (лодката, фотоапаратът, аутопсия на трупа) за да докаже, че именно с този фотоапарат, който е в ръцете им, Клайд е ударил Роберта. От една страна имат младо, бедно, бременно и красиво убито момиче, от другата няма значение какво има, полицията трябва да докаже, че Клайд е убил Роберта и е я е ударил именно с фотоапарата си. Един от полицаите не се церемони много, откъсва един косъм от главата на Роберта и го закача за фотоапарата. Така удря едно рамо на правосъдието и осигурява електрическият стол на Клайд. Самият Клайд по принцип си е виновен, планира убийството и го осъществява хладнокръвно и по време на процеса се учудва и изненадва колко много хора са го видяли, колко много неща го свързват пряко и косвено с Роберта.
Както и да е, да не разказвам цялата книга.
Та просто си мисля, покрай случая в Стара Загора, при който 18-годишно момиче уби някакъв дърт пергишин, който отгоре на всичко се оказа със съдебно минало и присъди за блудство, прокуратурата щяла тепърва да разследва дали е имало изнасилване и дали е било неизбежна самоотбрана и не знам още какво си, дето зависело дали ще го съдят момичето или не, та просто би било добре да се намери някой я прокурор, я полицай в Стара Загора, който е чел Драйзер и неговата "Американска трагедия", ако ме разбирате точно за кое говоря.
Сега, то ще се намерят разни малоумници, дето ще почнат да ми философстват по темата тя (сервитьорката) какво е правила в апартамента му, че сама е отишла, че не знам още какво си ... сама е отишла и по собствена воля, и така е трябвало да си тръгне, а че онзи толуп е имал други планове, си е негов проблем.
Както и онзи, Иван Евстатиев, там пък момичето доброволно било отишло, доброволно се напило, всичко доброволно станало ... И сега вече по медиите се занимават колко бил отслабнал в ареста, как се бил стресирал, завалията. Аз да съм на мястото на бащата на това момиче, събирам един-двама, намирам го този и ни с полиции, ни с прокуратури ще се занимавам, там, на място ще го оставя, но първо ще го мъча, много ще го мъча. Аз за себе си си мисля, че ако някой посегне на дъщеря ми, няма да се занимавам със съдилища и прокуратури, ми направо ще го пречукам някъде и после отивам да го копая някъде по гората. Да си го търси полицията, да си се занимава после прокуратурата и съда, това да им е работата.
От затвор се излиза, от земята - не.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!