08 юли 2016

Петък следобед


В най-модният ресторант в града влиза също толкова модерен мачо. Дълго време изучава винената листа, говори си със сомелиерката, която му препоръчва червено сухо вино,  реколта 1982-ра, от западния склон на еди-кой си хълм на знаменитата винарна "Domaine Vacheron". Но докато тя е в избата за виното нещо се разсеяла или пък объркала, или посегнала към грешния рафт, няма значение, но вместо то западния склон донесла бутилка от югозападния склон на въпросния много известен хълм.
Междувременно на много якия мачо му сервират основното ястие, отварят бутилката, наливат му в чашата, той отпива едва-едва, задържа в устата, след което изплюва върху покривката и с явно възмущение на лицето поискал да извикат управителя на ресторанта.
Управителят пристигнал, набързо разбрал за какво става въпрос и, оправдавайки се, казал:
- Добре де, господине, вас какво ви засяга разликата? Сортът грозде е същият, хълмът е същият, винарната е същата, само склонът е малко по-южен. Разстоянието е съвсем малко!
В този момент мачото помолил сомелиерката да се обърне с гръб към него и да се наведе.
Девойката се изчервила, но какво да се прави, такъв богат и важен клиент, думата му е закон, обърнала се и се навела в "стойка Г".
В този момент клиентът с бързо движение вдигнал полата на сомелиерката, свалил и бельото и с забол два пръста в конфигурация "V" в тялото на нещастната девойка. След това ги заврял в лицето на управителя:
- Ето, драги, сравнявайте! Разстоянието е съвсем малко, а каква разлика!
*****************
Зарязах пиенето.
Стана значително по-трудно да се запознавам с жени.
*****************
По-добре пусни жена си да говори за какво си иска, отколкото да мълчи един Господ знае за какво.
*****************
Струва ми се, че имам постродилна депресия. Започна веднага след като се родих.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!