15 юли 2016

Тактик

Навремето, след мача с Галатасарай в Истанбул турците не очаквали Левски да е толкова грамотно нареден и дисциплиниран и били изненадани от резултата, само 2:1 за тях.  Те очаквали да им дойде някаква разпасана команда туристи и да ги бият с разлика. А Левски тогава дори изпусна да победи, в средата на първото полувреме имаше 3-4 страхотни възможности, които на магия не влязоха. Тогава ние нашето си го изпуснахме в Истанбул, не на реванша в София, ако мачът там беше свършил 2:2 нещата щяха да стоят по друг начин, но това е футбола.
Та след въпросния мач в Истанбул комшиите тупали Люпко по рамото и му викали "Тактик, тактик, евала!" (поне такава беше легендата). 
Аз помня и един друг мач, с Хайдук в Сплит (в интернет има видео само от реванша в София), в който Левски беше много грамотно подреден и тактически си изигра мача като по учебник. Той също завърши 0:0, като чистите положения бяха повече за Левски и в последната минута май Гонзо удари греда. Тогава Хайдук не можеха да минат центъра, просто нямаше откъде.
Снощи Левски изигра много грамотно един мач, който можеше да завърши и със загуба, и с победа. Имахме нашите шансове, имаше своите шансове и Марибор, но това, което ми направи впечатление бе, че с изключение на десетина минути в средата на второто полувреме Марибор нямаше никакви възможности за игра, не им се получи, Левски много добре затваряше пространствата и не пускаше словенците да играят.
Важно беше да го изиграем точно така този мач, ние да наложим нашата си игра, а не да се радваме, че ония са ни били като маче у дирек и са ни изпуснали.
Важно беше и да не го загубим.
В София на реванша всичко може да се случи, може да стигнем до дузпи, може и равен 1:1 да свърши, а може и да загубим, но важното е, че Люпко успява засега.
Голям е Люпко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!