25 ноември 2010

Юруш на маслините!

Днес сутринта, след няколкодневна подготовка, славните части на Българската армия превзеха укрепленията на Лидл! Над гордите и  непревземаеми щандове на веригата магазини днес вече се развява знамето на храбрите български пенсионери и социално слаби. Сигналът за атака бе даден в точно в 8:00 сутринта, когато лично министрите на Регионалното развитие и благоустройството и на Социалните грижи, както и лично кметицата на София проведоха (поради очевидна липса на други задачи) кратък брифинг, чрез който отвлякоха основните сили на врага. През това време славните части на Втори Надежденски пенсионерски полк, Трети Пенсионеркавалерийски ескадрон, Артилерийският дивизион на пенсионерите от Дружба, както и пехотните роти от Седми, Десети и Единадесети бабунгерски полкове се предислоцираха, заеха изходни позиции и се подготвиха за атака. Как само пламъкът в тях разкриваше жаждата за скорошната среща с врага! Как само горяха очите им! Как само мечтаеха за момента, когато Сливница, Дойран, Чаталджа, Булаир и Одрин щяха да отстъпят място на новите чутовни подвизи на храбрите български пенсионери! "Чух,че ходжата на Лидъл нарочно призовал за свещен джихад срещу нас - олиото да не е по - евтино от 1.49" прошепна един от бойците до мен. "От две седмици се чува шум от месарския цех, кайма ли правят, колбаси ли им докарват - ама и те нямало да са скъпи!" - тихо се включи в разговора ветеран в обикалянето на магазините. Погледнах го - тъмните му очи са бяха спрели на щанда с колбасите и мрачно светеха. Слабата светлина, идваща от укрепленията на противника осветяваше слабо лицето му, на което ясно личеше пресният белег от вилица - като спомен от последната му среща с врага.От другата страна на паркинга, използвайки прикритието на брифинга на министрите, частите на Седма Овчакупелска механизирана бригада, въоръжени с последен модел самоходни леко бронирани колички   

 (СЛБК) - 12 зае изходни позиции. Поради липсата на авиация (самолетите на храброто пенсионерство бяха заети с бомбардировки на позициите в Дружба 2) върху тях щеше да падне най-тежката част от щурма. Погледът ми се спря върху редиците им - суровите пенсионерски лица не помръдваха. Нямаше страх в очите им, само нетърпение щурмът да почне. Редиците на СЛБК - 12 стигаха до хоризонта. Достатъчно беше само един поглед, за да вдъхне увереност и на най-лековерните. О, геройски час! О, ти хладна стомана, свидетел на не една атака и донесла толкова радост на нашите воини! Всички очакваха само едно: командата"За бой! Напред! В атака!" 
И тя не закъсня!
Колоните от пенсионери се втурнаха към указаните им цели. Пехотните части бързаха към своят звезден миг, и тихо подвикваха един на друг: "Смелост, братя! Кураж! Олиото наистина е по 1.49, но пък бананите са по  70 стотинки.", "Дръжте фронта отляво, каймата е на убийство ниски цени!". Сапьорните и разузнавателните роти отваряха проходи в минните полета от евтина кола Freeway и топено сирене по 1.39.  Специално доведени за целта подразделения от провинцията извършиха сложна маневра и в обход излязоха в тила на продавачките от Лидъл.

Противникът беше добре подготвен. Имаше ограничения в броя на стоките, които можеше да се изнесат от един човек и въпреки това нашите части бяха отлично екипирани и не допуснаха петното на позора да падне върху тях! Торбичките, найлоновите торбички, този техен верен приятел и този път не ги изостави. Те се пълнеха бързо, сякаш бездънно, мълчаливо поглъщаха подадените им салами, кисели млека, сирена и кашкавали. Та нима можеше да се допусне да гръмне по света новината за празната торбичка на българския пенсионер след посещение в Лидъл? 
Съпротивата не трая дълго - тя беше повече от безсмислена. Славните части на българското пенсионерство написаха нова страница в аналите на световното пазаруване. Тактиката "Яжте, братя, докато има!" и новото и приложение "Юруш на маслините!" хвърли нова светлина. Невижданото до този момент опоскване на Лидъл, непознато в нито една страна по света, днес вече е факт. Името на България за пореден път гърми по света! Откриването на Лидъл в България вече се нарежда рамо до рамо с откриването на Макдоналдс в Москва.
За съжаление, дадохме и свидни жертви  ... но те паднаха с надени ...песен на уста! Тяхната саможертва не бе напразна и ние ще ги славим в песните си!
И днес йощ Балканът ...
Специални благодарности към БГНЕС за направените снимки. Видео от откриването може да видите тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!