02 декември 2010

Колорадският бръмбар се размножава

Колорадски бръмбар
Преди няколко години, докато работех в софийския клон на една американска фирма, пред очите ми попадна фирмен документ, касаещ сексуалният тормоз. В него се декларираше, че ръководството на фирмата няма да толерира никакви форми на сексуален тормоз и като цяло е негативно настроено към всякакви проявления на сексуален тормоз.
Така разбрах, че на английски терминът "сексуален тормоз" е sexual harassment.
След което, типично по български, замених "сексуален тормоз" с "колорадски бръмбар". Получи се леко хумористично четиво, много приятно за свободното време. 
Документът всъщност си беше точно на място, вече бяха други времената и нежната душевност на малцинствата тепърва се разкриваше пред нас с цялата си красота. Тогава тъкмо се бяхме научили да викаме на циганите и педерасите (трябва да и променят правописа на тая дума, това Т само я загрозява) "роми" и "гейове". Всъщност, самите цигани продължаваха (и днес също продължават) да се обръщат един към друг с "циганин", а вместо обикновеното "Ей, педерасТ", започнахме да подвикваме "Ей, гей". 
Та посмях се на полученото произведение за колорадския бръмбар, показах го и на други колеги - и те се смяха; общо взето, стана весело.
Дискриминирана бременна жена
Да, но благините на американското и западноевропейските общества не спряха до там - вече имаме и предбрачни договори (т`ва май не важи за Коко Динев, или, ако важи, тоя трябва да е еб*ти факира!), после се появи приятният виц, че в Америка вече няма жени, а вагиноамериканци; подобно на негрите в САЩ, които са афроамериканци, нашите мангали са на път да станат афробългари; а за да не изостават, от ЕК лани започнаха една дискусия за обръщенията към дамите в обществото, и как, видите ли, е обидно да се нарича една жена на порядъчната възраст 30 - 35 и отгоре години "госпожица", тъй като това и носи морални вреди, че не си е намерила овреме мъж (то пък тия, дето са си намерили, каква радост е за тях) и която дискусия се изроди в предложението да се извадят от употреба обръщенията "госпожице" и "госпожо", които да показват, че говорейки с една дама, знаеш, че твоят събеседник е жена, и съответно пък и е или не е омъжена. За да не се почувстват дискриминирани и мъжете, трябваше и "господине" да се извади от обръщение и да се обръщаме един към друг с и аз вече не помня как. Май беше "създание". И френскореволюционното "гражданино" би свършило работа, само дето "гражданко" веднага идваше не на място (също и с позабравените у нас "другарю" и "другарко"). Специално за последния пример с ЕК доста се изписа по форумите, това не е главната ми тема днес.
Всъщност днес пиша по повод на една вчерашна новина, прочетена от мен в сайта на дарикнюз: Диабетиците у нас се чувстват дискриминирани. В коментарите под новината се отбелязах и аз - и ще се повторя и в блога си
А колко хубаво ни беше до преди една година, когато само циганите, педерасите (знам как се пише) и лесбийките бяха дискриминирани.
Това ми се стори познато, в смисъл, май преди време нещо пак четох за дискриминация, и пак беше в сайта на Дарик. Поразрових се и e`voila: само преди няма и месец и атеистите се почувствали дискриминирани! (и там съм се отбелязал като коментатор, под №13 и коментарът ми е почти като горният).
Дискриминирани педерасти
Само че, виждайки двете новини една до друга, а и ровейки в архива на дарикнюз започнаха да излизат разни проверки, разни случаи на дискриминация - то не беше дискриминация на бременни, дискриминация на майки, не знам още какво си и прочие дивотии - хора с генетични увреждания (представям си какво ще стане като се вземат болен от Болестта на Хънтингтън и женица с Мускулна дистрофия на Дющен), самите българи също се оказаха обект на дискриминация в България (и това май е единственото, което има резон), отново циганите и педерастите  също изплуваха отнякъде, а за десерт някои женици изявиха желание да служат в редовете на БА (чудно, мъжете от време оно се мъчим да се откачим от казармата, а виж, имало жени, които напират да влизат там. То верно, и едно време имаше, но те напираха да влизат по други, не толкова патриотични подбуди - и като не успееха, бойците ходеха при тях), по специално като гвардейки (сигурно ще изглеждат така)
Недискриминирани гвардейци
Брех, помислих си, да не би да е някаква нова болест това - вместо да чувстваш отпадналост, болки в мускулите, подут стомах и парене при ходене по нужда, да се чувстваш дискриминиран? Щото ей го, отиваш сутринта на работа и колегата като те пита "Как си?" ("Как си днес, създание Иванов?" - примерно), ти да му отговориш: "Мани, остави се, толкова дискриминиран не съм се чувствал от години." И ако е заразно, дали има ваксина против него, или сме оставени на произвола на съдбата. После се успокоих, нямаше нищо по сайтовете на CNN и Euronews, а и руснаците от рамблер също проспаха събитието - значи поне не е заразно. 
Да, но други притеснения ме връхлетяха - след традиционните цигани и обратни, сега вече са атеисти и диабетици, утре дали няма да се обадят я кришнари, зоофили и некрофили; далтонисти, слепи, глухи и сакати; арменците, евреите и потомците на траките; овчарите и подводничарите и най - сетне - ами марсианците?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!