01 декември 2010

Понаакване

Леко се размириса тия дни откъм жлътите павета в София; причината е повече от прозаична - оказа се, че моята любимка Пожарникарската дъщеря май - май не е това, което е. 
В горното интервю Калинката направо ме разби с изказването си, че "...администрацията няма да ... става изпълнител на политически интереси!". Всъщност, силно напудреното и представяне ни напомня както за Дилян Пеевски, така и за един юнак от времето на царя, който беше съвсем случайно изловен от медиите по време на една пресконференция, и се оказа, че бил много талантлив студент - програмист, ама докато си доучвал висшето, ей така, между другото, беше в управителният съвет на здравната каса (съжалявам, че не мога в момента да намеря линк; ако го намеря, ще го пусна тук). 
За отрочето на Сабрието, дето цъфна в посолството ни във Финландия няма въобще да отварям въпрос. 
И като се почна едно понаакване и позабърсване по медиите!
Ама била лъгала! Ама била фалшифицирала дипломата си! 
А бе то верно, журналята още дълго време ще ползват клишета, но ... заслушайте се в справедливите думи по неин адрес в репортажа - участвала в проекта, който ни върнал парите по САПАРД ... Дойчебанк ... ех, за какво му е на човек диплома при такива грандиозни успехи? То да речеш, че по този репортаж са я назначили!
Всъщност, някак настрана остана слухът, че Калинката е височайша ОЛАФ-ска любовница и нейното директорстване всъщност е пробутване на любовницата на високо място (то да не е запазено само за свръхталантливата Гергана Паси?)
Понаакването особено замириса и след днешната пресконференция на Баш Пожарникаря на Републиката, който се оплака, видите ли, че и него го била лъгала Калина. И той я бил уволнил обаче, без да чака от БСП да му кажат и ... (дори бил ядосан премиерът, според вести.бг.). Премирът премълча факта, че единствено женският и пол я е спасил от съдбата на Стенли, ама ние си знаем. А от другата страна пък му приглася земеделският министър с идиотското обяснение "Ми то ние искахме да назначим млад човек, с европейско образование...". Виждам, господин министре, не само сте искал - направо сте го назначил.
Въобще, вече два дни след понаакването следва и нещо като позабърсване. Но обикновено, като искаш да го забършеш, само повече го разравяш и повече мирише - остави го на времето и вятъра, хем няма толкова да понамирисва, хем бързо ще го забравят.
То, всъщност, направо да се умили човек - какви добродушни и наивни хорица ни управляват както нас, така и Европа. 
И всъщност, има един въпрос, който в цялата дандания от напускането - раждането - дипломирането на Калинката нито беше зададен, нито пък му отговориха.
А бе, кой я нае*а тая?
А?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!