28 юни 2013

Катарзис в храма на Мелпомена

Христо Мутафчиев на протеста, снимка от Дневник. А тази снимка ми напомня на
знаменитата снимка на певците и музикантите пред "Александър Невски" за
предизборен плакат на СДС от 1990 г.
Това е актьорът Христо Мутафчиев, от 3 дни преизбран председател на САБ, а от вчера и протестиращ срещу правителството. Вече имах възможността да споделя, че протестиращите го обърнаха на купон, на който между другото свалят правителството на комунягите, все едно става въпрос не за България, а за Османската империя. 
Това е същият този Христо Мутафчиев, който получи инсулт през 2010 година и тогавашният ни министър-председател Бойко Борисов реши да си пише червени точки по случая и прати правителственият самолет да го вземе от Бургас и да го докара в София. Така и не се разбра какво и е на бургаската болница, та Борисов да и няма доверие, но злите езици разправят, лекарите и сестрите изплезили език и бая се озорили докато подготвят Мутафчиев за транспортиране само и само да угодят на Тъпанаря от Банкя.
Да е жив и здрав Христо Мутафчиев, нямам нищо против него като актьор (на мен лично не ми харесва, но вероятно се харесва на когото трябва), нито като човек. Има си своите политически възгледи човека, решил е, че това правителство не го кефи и се е присъединил към 15-те хиляди протестиращи. 
А`пропо, за колко от тях което и да е правителство ще прати самолет като получат инсулт?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!