11 юни 2013

Разровиш ли го, ще мирише

Джак Руби убива Лий Харви Осуалд. Оправданията му след това са
повече от смехотворни. След този момент така и никога
няма да научим кой уби Кенеди. А после самият Джак Руби умира от
рак в затвора.
Въобще, топлата вода отдавна е открита.
Първо Мирослава беше забегнала в Германия да пие коктейли, докато тук нашата полиция я търсеше под дърво и камък ден и нощ. После милиционерите на Флоров и Цветанов изведнъж се оказаха "ужасно уморени" и заподозреният Стойчо Стоев за по-лесно се "самоуби" под носа на една сюрия суперченгета от ГДБОП, заети с бушоните и алармата в дома му. След това дойде ред на телешките пържолки и извиненията към полицията. Останалият жив похитител - Марио Любенов - ту беше невменяем, ту беше вменяем, според зависи. 
Днешният ден донесе нова порция абсурди - първо бившият вътрешен министър Цветан Цветан реши отново да се прави на хладнокръвен професионалист, чието сърце е останало на "6-ти Септември" №29 и започна да мята благодарности наляво и дясно все едно ГДБОП разреши случая в Перник за няма и 1 ден. И докато се чудех аз ли съм толкова зле с паметта или тоя тъпанар съвсем откачи, подсъдимият Любенов го удари на съвест и докато до вчера твърдеше, че няма нищо общо с отвличането и убийството на Мирослава, днес изненада всичко (и най-вече адвокатите си), като започна да твърди точно обратното и да си признава за щяло и нещяло. Както е тръгнал, нищо чудно и за убийството на Кенеди да си признае. И тези уж случайни съвпадения просто засилват усещането, че истинският виновник е някъде навън, на свобода, че Марио Любенов наистина е сключил сделка и доброволно го играе жертвен агнец, че някой усилено се опитва да замете цялата история под килима и ако може час по-скоро всички да забравят за нея. Лошото в случая е, че дори съдът да осъди Марио Любенов, пак няма да разберем какво стана с версията, че в отвличането е замесен полицай, защо ГДБОП е иззела функциите на пернишката полиция, защо ченгетата от ГДБОП са си играли на електротехници и как така в апартамента на Чочо са липсвали не само поемни лица, но и адвоката му, защо Чочо се е застрелял, вместо да стреля по полицаите и да се опита да избяга след това и да напусне страната (е къде е Македония).
Много въпроси, а отговори няма. За да се стигне до тях трябва доста да се рови в този случай. А както е казал Вапцаров: "... разровиш ли го, ще мирише".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!