21 декември 2013

"Самоубийство"

Очевидно доста смелост е събрала прокуратурата, за да рови вече половин година обстоятелствата около смъртта на Чакъра и не само това, но и обяви, че официалната версия за смъртта му (самоубийство) е повече от съмнителна. Вероятно смелостта и иде от решението на Европейския съд за правата на човека, но все пак досега подобни сигнали от Европа се замитаха под килима. А акцията срещу Чакъра беше един от звездните мигове на Бойко Борисов в напудрената му кариера на ченге и подобно повторно разследване, че и съмненията в официалната (засега) версия за смъртта на Тодор Димов хвърлят сериозно петно върху имиджа на Борисов като съвременен Гешев. 
Че има нещо гнило в тая история беше ясно навремето, когато версията на МВР, тиражирана в медиите изкара Чакъра тотален психопат и касапин; дваж по-съмнително стана, когато нашият тъпчо почна да се оправдава пред медиите, все едно роднините на Чакъра съдят държавата не в съд, а в редакцията на вестник. Но не си мислете, че от засилената активност на прокуратурата по смъртта на Чакъра ще има някакви последствия за Бойко Борисов - никакви, освен евентуално морални. Роднините на Чакъра съдят държавата, и съответно Европейския съд по правата на човека ще осъди държавата, а не Бойко Борисов. Евентуално България ще бъде осъдена да плати обезщетение, което ще се плати от бюджета, а не от джоба на Бойко Борисов. Самият Бойко Борисов, бъдете сигурни, до живот ще си пее неговата за "Чакъра, който стреля по полицаи!". 
Прокуратурата със своите действия може да отговори на някои въпроси, които досега не само не са получили отговор, но дори не бяха и задавани - като например, на кого е изгодно Чакъра да се "самоубие" и наистина ли е необходимо да се изстрелят 15 снаряда с РПГ, все едно трепят някаква заразна гадина от Марс?
А тъй и тъй прокуратурата е почнала да разглежда "самоубийства", може да се разрови в още две: "самоубийството" на  Чочо и "инфаркта" на Мишо Бирата

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!