14 май 2016

Възродителният процес в поп-фолка

http://i49.vbox7.com/o/9ee/9ee2101d260.jpg
Силвия с големите силвии. Природен талант!
Неква криза се е задала в поп-фолка, по-специално с женските имена.
В началото и имената бяха повече, и певачките - по-малко, па и не бяха толко сигурни, че бизнесът ще проходи, та беше лесно. Глория, Виктория, Силвия (ей, мно`о големи цици имаше тая Силвия!), па ако толко не им се искаше да звучат като булонки и пекинези с по едно име, имаше и дву-именни - Тони Дачева, Сашка Васева (ей, закъде без Сашка?).
Въобще, в поп-фолка се зароди един доброволен възродителен процес, певачките доброволно си избираха имена като Орнела, Емануела, Преслава, Галена, Райнето, да не пропусна някоя - все отбор хубавици с празни главици и големи цици и още по-големи претенции.  Няма да забравя едно гостуване на Мария (преди да стане майка на Марая) в "Сблъсък", където с абсолютно сериозен тон каза на Иван и Андрей, че трябва да са запознати с творчеството и (7 албума за 2 години + 12 вселенски хита, разбираш ли?), преди да я канят. Кво толко има да се запознаваш с творчеството на тая и до ден днешен не ми е ясно?
Напредването на времето обаче докара сериозен проблем пред певачиците, а именно - малките имена взеха да стават кът. Изпоизтръшкаха каквото може, някои определено си заложиха на двете имена (е например Елена Паришева я знам само защото е Елена Паришева, една нейна песен не знам), обаче проблемът си остана, късичък се оказа именникът на българските имена откъм женската му част и ето - бам, тия дни чета за певицата Ашли, дето станала учителка по музика.
Ашли!
Англо-саксонския именник е малко по-голям от родния, сега сигур` ще се заредят Кимбърли, Мелани, Абигейл, Фелисити, Роберта, Тифани, Прешъс, въобще, има мегдан, ще стигне поне до към 2050 г, па тогава я камилата, я камиларя.
В крайна сметка, с имената ще се оправим, това да ни е проблема, ма с едно име или с две имена, - фабриката за музикални лайна няма кой да затвори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!