23 август 2016

Разжалването на генерала

Радан Кънев: "ген. Радев заслужава да му нарежат лампазите пред строя"
Проблемът на България за 25 (вече 27 всъщност) години демокрация е, че за всичките тия години разни физически и интелектуални недорасляци решиха, че след като вече няма кой да им зашие един зад врата може да говорят каквото си искат, когато си искат и по чийто адрес си искат.
Аз разбирам Радан Кънев да е о.з генерал, или поне подполковник, да има 20 години строева служба зад гърба си, да може тогава да решава кой да бъде разжалван и къде; ама да си бил в армията по силата на Закона за въоръжените сили, да си отбивал номера в гвардейската част и то вероятно с връзки (след като нито си висок, нито си особено представителен) и да си позволяваш да казваш кой и кога трябва да бъде разжалван ... малко така на избиване на комплекси ми прилича.
Както са казали древните римляни, не по-високо от обувките, обущарю. 
Тоя по времето на комунизма да се беше изказал така кой генерал е за разжалване пред строя и кой не, сега щеше да пише обяснения на някое бюрце в милицията да му дойде акъла в главата. Ма нали не копа с мотика на нивата, та е решил, че каквото каже, това ще е!
Па като толко искаш да разжалваш, ей ти го там паркетния генерал Атанасов, дето и той самият не знае за какво точно е станал генерал, хем сте в един отбор, хем сте на един ръст, па разжалвай си го колко ти душа сака, по 5 пъти на ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!