11 август 2016

Тишината продължава да ражда безумия


http://d21.bg/wp-content/uploads/2016/05/Tania-Doncheva.jpg

Според Торбата оръжейното лоби стои зад издигането на ген. Радев за кандидат-президент на левицата
Може и така да е, тя на високите етажи политиката е сложна работа, знае ли човек?
Не ми е ясно само що за оръжейно лоби имаме, след като дори един Калашников произвеждаме и продаваме с родилни мъки? Това танкове, бронирани машини, гаубици от години не се чува да продаваме, да не говоря за ремонта на самолетните ни двигатели. Пък и да продаваме, къде са обемите от 80-те години на миналия век, когато се нареждахме в десятката и си докарвахме по милиард долара на ония години, къде сме днес?
Нещо не ни е наред с оръжейното лоби, не е като оръжейните лобита по другите страни.
Е, например, в Америка оръжейното лоби произвежда всичко - танкове, кораби, самолети, подводници, гаубици, снаряди, ракети, снаряжение, какво ли още не, свързано с армията и воденето на войни. И от време на време влияе върху президентските избори, изберат си президент, той им спретне една война, почват поръчките от Пентагона - това самолети, ракети - много точно е описано от Джон Гришъм в "Братята", а който не вярва на литературните измислици да си спомни как американците периодично си прочистват арсеналите и си раздвижват икономиката с разни войнички, от Косово до Афганистан и Ирак.
В смисъл, ония имат промишленост, съответно имат и лоби. Ние с нашите полуживи ВМЗ-та и Терем-чета за какво оръжейно лоби си говорим?
Май тишината в една спалня продължава да ражда безумия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!