10 август 2016

Шимпанзето

Видни републиканци:
Г-н Тръмп няма характер, ценности и опит да бъде президент. Той отслабва авторитета на САЩ като лидер на свободния свят. На него изглежда му липсват основни познания и вяра в конституцията, законите и институциите на САЩ, включително за религиозната толерантност, свободата на печата и независимото правосъдие.
Все едно за нашия Тъпчо е писано. Сменяте Тръмп с Борисов и САЩ с България и се получава.
Помните ли, навремето като го обвиняваха, че не познава законите на страната, той отговаряше "Ще ги науча", като му казваха, че не не е чел Конституцията, и на това отговаряше "Ще я прочета".
Въобще, чукча-читатель.
До такава степен се потопи в научаването на законите и в четенето на Конституцията на страната, че когато променяха основния закон в държавата Тъпанарят от Банкя разцъкваше мачле в Бистрица.
Разликата с Америка е, че там има хора, които носят отговорност и за държавата си, и за света.
В двете държави ситуацията е като в онзи виц, тръгнал да излита самолета от Москва за Тбилиси и стюардесата казала: "Уважаеми пътници, този полет ще се проведе в експериментални условия, вместо от пилот самолетът ще се пилотира от шимпанзе." Пътниците в самолета почнали да се паникьосват, да викат, само един грузинец спокойно казал: "Ха, шимпанзе! У нас, в Тбилиси, арменци трамваи карат!".
В Америка нямат нищо против експеримента, ама айде да не е баш с тоя самолет.
Ние не само сме излетели, но понеже сме в ролята на грузинеца, надяваме се шипманзето наистина да приземи самолета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!