01 август 2016

Малко расизъм и омраза


http://www.dw.com/image/0,,15708189_401,00.jpg
Закусвам сутринта, гледам бТВ, репортаж за циганските къщи в Столипиново. Някаква възрастна женица обяснява как дядо и построил къща преди стотина години, как е живяла там, как един ден отишла да я види и заварила самонастанили се цигани с една сюрия чаавета. Историята се подкрепя с интервюта с цигани от гетото и с общински съветници в студиото при водещите.
Един от мангалите, очевидно малко по-образован от останалите (вероятно щото е ходил в Германия, те мангалите това също го имат за образование, минеш ли една граница все едно един клас си преминал) обяснява как по немско като идат Манго и Айшето с чааветата при социалните и за ден-два и получават и апартамент, и работа, и социални помощи. Според Манго, хубаво нещо е туй, Европейския съюз, ама в Германия, тука не.
На въпрос на репортера "Добре бе, а откъде ти дават тия пари?", в смисъл, мангото да се усети, че това са пари на немските данъкоплатци и че някой ги е изработил, преди на него да му ги дадат социалните, щото има 6 чаавета, образованият мангал отговори "Ми от хазната!". 
Убаво нещо е и това, хазната, бъркаш, вземаш, като ти трябват, не го мислиш.
След това в студиото онзи тъпанар, дето го хванаха с 2.73 на матурата, ама е общински съветник като му казват, че това е беззаконие, отговаря "Няма такова нещо, в Столипиново има закон!" (можете да го видите във видеото). Десет пъти го повтори, закон имало. Аз, като го слушах с какъв зор две смислени изречения иска да върже, и не му се получава, си мисля, що ли не го застрелят на излизане, да не се мъчи повече. То може и да има закон, законът на джунглата примерно, но законите на страната ги няма нещо, ама това приматът, дето с 2,73 на матурата иска лекар да стане очевидно не го загрява.
Па по времето на бай Тошо тоя глупак щеше да е някъде я хамалин, я общ работник или говедар, я шлосер в най-добрия случай, с 2,73 на матурата какъв друг да бъде, нямаше да се мота по телевизиите с баровския си костюм и с мангалския си пръстен с камък. 
Гледайки репортажа и слушайки тоя тъпанар в средата нещо взех да се обнервирам. 
Нещо ми се прииска и ние да имаме Ку-Клукс-Клан, който да ги решава тия проблеми, след като прокуратурата не вижда състав на престъпление в случая.
Нещо ми се прииска да пуснем валяците в Столипиново в 2 през нощта, до 6 сутринта да заравнят всичко, законно, незаконно, всичко, с мангалите барабар и чак след това да видим кой имот на кого е.
Аман, писна ми от разни нагли мангали да ми обясняват как държавата трябвало да им дава пари на тях, че те имали много деца, как държавата (или някой друг, но не и те самите) трябва да им бере гайлето къде ще живеят, че имали много деца. 
Па си помислих, не може ли и ние като шведите да си пуснем една кратка програма за стерилизация на определени малцинствени групи? Сега, като кажеш швед, и си представяш високи руси хора (Мартин Далин е изключение), ама преди 40-50 години не е било точно така, но вече е.
Ма ще каже сега някой, това било расизъм мойто, това бил езикът на омразата.
Ми нека, очевидно тия примати български не разбират.

2 коментара:

  1. А защо малко расизъм? Нищо няма да им стане на цинга-манга и от повечко...той бай Тошо си знаеше урока.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз не съм на мнението, че при бай Тошо циганите са били тотално репресирани и са си знаели мястото, както и не споделям и противоположното мнение, че при бай Тошо циганите са били много добре, щото е имало работа за всички, и за тях включително.
      Крайно време е да престане да се използва Тодор Живков като универсално плашило и като универсално лекарство.
      Полуграмотен дебил ще избере също такъв полуграмотен дебил в управлението, затова наглите манги си разиграват коня в Столипиново, защото имат манга в Общинския съвет на Пловдив, макар и с 2.73 на матурата.

      Изтриване

За Бога, братя, коментирайте!