20 ноември 2016

Златна пешка 2016

Турнирът "Златната пешка" за пръв път го чувам, а се оказа, че е неговото ХІІ-то издание. Турнирът е между-училищен, но на практика си играха обичайните заподозрени от останалите шахматни турнири. На практика училището-победител (32-ро СОУ) се оказа с половината отбор на ЦСКА.
Отляво надясно: Рая, Калоян, Симеончо и Божидар.
В училището на Симеончо отборът се сформира на пожар. До последния момент не беше сигурно участието, този да дойде, онзи да дойде, ми то и едно момиче трябва, ама да не е съвсем слабо, отгоре на всичко и турнир по математика имаше същия ден, но на изборът шах или математика Симеончо не му мисли много-много. Спортната Шахматната чест на училището защитаваме все пак!
Като цяло добре се представи, 3,5 от 6 възможни точки, ремито беше от загубена позиция, Симчо пак беше проспал нещо и се оказа с фигура по-малко. Двете му загуби са от деца, с които се е засичал и по други турнири и докато загубата от Боряна Аршинкова е донякъде допустима, момичето има данни, втората му загуба беше от някакво детенце, дето обикновено пълни бройката само, дори не съм го запомнил как се казва.
Но пък за сметка на това имаше силни партии, с пленени дами и особено накрая срещу 54-то СОУ беше размазваща партия. На хлапето срещу Симчо накрая му се плачеше, определено не очакваше да яде толкова бой. 
В крайното класиране училището на Симеончо събра +3=1-2, общо 7 отборни точки; една не им стигна за 3-то място, две за 2-ро. 
Мисля си, че шахматната чест на училището беше защитена подобаващо!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!