09 ноември 2016

Царят, референдумът

Седя и го гледам как Славчо се пеняви за резултатите от референдума.
И как обяснява, и как чертае разделителни линии между "нас" и "тях", между "Народът" с главно "Н" и "политическата класа" 
И как се държи като хунвейбин - отначало опонентите му се опитваха да спорят аргументирано, но после видяха, че от аргументирани спорове със Слави и сценаристите му файда няма, то на тия дебили каквото и да им кажеш, те аргументи не признават, щом не си с тях ти обслужваш политическата класа, ти си от другата страна на барикадата, ти си враг на народа.
И си мисля как овцете се юрнаха да гласуват на референдума без да имат и най-малката представа какво вършат, без да им обяснят какви ще са последствията от този референдум, без да знаят какво ще стане ако резултатите от референдума станат задължителни за изпълнение. Е, имаше някакви там политолози, ма ... оказа се, че обслужват политическата класа.
И така, както си седя, се сетих изведнъж за 2001 година, когато Царят се върна от Мадрид. Върна ли се, върнаха ли го няма значение. Той тогава май президент се гласеше да става, Костов го отряза и Царят обеща, че ще ни оправи за 800 дни, направи си партия и спечели изборите за Народно събрание. И още как ги спечели, 120 мандата, отделно някакво менте "Национално движение за цар Симеон Втори" му взе 3.5% от гласовете, това бяха поне още 5-6 депутата.
Е, 800 дни минаха и заминаха, пък реките от мед и масло нещо ги нямаше никакви. Имаше там някаква програма за насърчаване на дребния бизнес, раздаваха по 5 000 лв безлихвени кредити на желаещи да строят чешмички. Икономиката така дръпна от тия чешмички, въобще цъфна и върза ... Па какви слухове вървяха тогава, Царят щял да вдига заплатите, Царят щял да докара пари от чужбина, той много се имал с арабските монарси, те щели да му дадат пари, да инвестират. 
Та въобще, май е достатъчно някакъв педераст (педераст, педераст, но облечен във власт) да се изтъпани по телевизора и да почне да обяснява, че еди как си, еди какво си ако станело, и няма начин да не се оправим! Къде за 800 дни и прочутото българско трудолюбие, къде с помощта на мажоритарната система и задължителното гласуване.
Както е казал Васил Левски, целите сме се изгорели от парене, и пак не знаем да духаме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!