04 ноември 2016

Два дни преди изборите

Следя внимателно предизборната кампания.
Следя тетка Цецка, посещава основно села, впрегнала е и Тъпанаря от Банкя, да ходи да обяснява колко км магистрала е построил, колко спортни зали, игрища, театри, киносалони, музеи ... Самата тетка Цецка навсякъде повтаря, че за нея са важни евроатлантическите ценности, че иска сблъсък на политики, че сега най-важни са стабилността, превидимостта и единството на страната ... грамофонната плоча няма изтъркване.
Смешен ми е Красимир Каракачанов с претенциите му за засилване на армията, за охрана на границата с Турция - все едно Гърция и Италия нямат армии, все едно те не си пазят границите, пък ето, мигрантите си минават откъдето си искат. А и да претендираш да се върне наборната армия, да се гласиш да ставаш главнокомандуващ на ВС и да си с шкембе като артелчик - това няма какво да го коментирам.
Трайчо, надеждата на десницата, много добре си говори за съдебна реформа, за отношенията с Русия, с ЕС, със САЩ, въобще много добре звучи, само дето е кандидат на политическа сила, от която зависеше и съдебната реформа. Той къде беше по това време, никой не пита?
Не знам кой е предложил генерал Радев, но е наистина много силно предложение.
Човекът много културно си говори, много разумно обяснява какво трябва да се промени, къде са ни слабите места, къде "издишаме", както казваше Миташки. И няма претенции да носи вълшебната пръчка в джоба си. Не влиза в лични нападки, не подчертава разликата между него и тетка Цецка, и нещо повече: веднъж не е споменал, че той е генерал от армията, генерал от НАТО, а не паркетен лъв като някои други. При него няма половинчати обяснения искал ли му е някой подкуп, предлагал ли му е, той приемал ли е, отказвал ли е?
С всеки изминат ден се убеждавам, че това е правилният избор за Президент.
Затова, гласувайте, хора, гласувайте за доброто на България!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!