17 септември 2019

Анализаторът

Мисията ни като Евро-атлантически център е да предоставяме качествени професионални анализи, да генерираме идеи, да даваме решения и да търсим възможност за чуваемост на различни гледни точки като стимулираме дебат по темите от сектор сигурност

Цветан Цветанов, 

на откриването на Евро-атлантическия център за сигурност

Нима някой някога се е съмнявал, че този човек, който има видими проблеми с построяването на прости изречения е роден анализатор? Нима сред нас има неверни Тома, които все още се съмняват, че Цветан Цветанов не може да предвижда 3-4 хода напред, подобно на най-силните съвременни шахматисти? Нима все още има хора, които не приемат, че един прост милиционер може да бъде експерт в областта на сигурността? 

Вижте какво става около нас - няма го Цветан Цветанов от два месеца във властта и хакнаха НАП, опитват преврати с помощта на пръскачки, неизвестни главанаци саботират властта, спирайки националното радио. Спомнете си, когато Цветан Цветан беше министър и депутат, когато беше Втория в партията и държавата имаше ли такива неща? Не, разбира се, Цветан беше на своя пост. Бдеше, пазеше, ходеше с един багер да копае трупове, въобще, на хакерите не им минаваше през ум да хакнат градинска лейка, камо ли пръскачките пред Народното събрание. 

Ма Цветан всъщност се е утрепал да анализира информация, това е едно от първите неща, които учеха навремето милиционерите от Народната милиция. И то не в каква да е област, а в областта на националната сигурност, милицията ни беше биещото сърце на партията, всеки един чист и прост милиционер трябваше, беше длъжен да може да анализира, да генерира идеи и да дава решения, длъжен беше, на това се крепеше онзи строй, а вицовете за милиционери бяха само за прикритие. Всички знаем какви суперченгета бяха едновремешните милиционери. Прости били, глупави, нищо не ставало от тях, глупости.

Суперченгета бяха.

Цветан е суперченге.

Цветан е умен.

Цветан говори езици.

Цветан анализира информация на достъпен и разбираем език. 

Цветан следи информационните канали, Цветан подслушва терористите и враговете на ЕС и България, Цветан поддържа връзка с шефовете на всички явни и тайни шпионски агенции по света, Цветан дърпа невидимите нишки на сигурността, дава консултации и прави анализи. 

Или май говоря за друг Цветан? 

2 коментара:

За Бога, братя, коментирайте!