18 септември 2019

Виктор Орбан и неговият български сол-ташак

Един експерт има в България. Експерт по тема "Унгария".
А всъщност е експерт по тема "Унгария" защото е женен за унгарка. 
Да кажеш, че е бил 10 години дипломат в Маджарско, че е бистрил тънката политика и с Орбан, и с Дюла Хорн, и с Дюрчани, ама не, пусто, стоеше си у нас на държавна хранилка, я депутат, я конституционен съдия, келепир има в тая работа, Унгарията я виждаше чат-пат като турист. 
Нашият Жоро Дантелата.
Да кажеш, че Орбан го има за съветник, за ерудит и експерт, та го кани на всеки 6 месеца в Будапеща да го пита и взема акъл от него - не, той Орбан може да е темерут, може да го раздава диктатор или авторитарист, ама не е тъп. За сметка на това Жорко с Орбан става и с Орбан ляга, а когато вместо Орбан венцеслави Борисов, то винаги има сравнение с Орбан. Когато пък трябва да отправи нещо критика, в смисъл, Орбан пак е осрал нещата и Европарламентът вземе, че отнеме правото на глас на Унгария нашия Жоро не губи време, ами се явява да ни обясни как всъщност в ЕП е пълно с педераси и бюрократи, а Орбан е мъжкар, и може и да е попресолил малко манджата, ама то е за доброто на Унгария и унгарците, които пак ще си го изберат за премиер само и само да направят напук на Европа и Меркел в частност, а и е за добро не само на Унгария, но и на ЕС, щото либералните ценности и педерастията в Европа вече са отишли твърде далеч. Накратко, Обран е прав, Европа не, а Орбан е прав дори когато греши. 
Познато, нали? Няма и как иначе да е, то не е лесно да си расъл в ония времена, просто сменяш др. Живков с пан Орбан и си готов.
А някой да е очаквал нещо друго от Жоро? Въобще, някой въобще може ли да покаже къде е онзи пирон, който е забил Жоро? Поне един пирон, има ли някъде?
Дитирамбите на Георги Марков по адрес на Борисов и Орбан са нещо нормално за човек, който по времето на социализма е бил доносник на Държавна сигурност. И е напълно нормално да бъде нечий сол-ташак, в случая на Виктор Орбан.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!