27 септември 2019

How dare you?


Малката Грета доплува до Ню Йорк. 
Малката Грета се изправи пред световните лидери и ги попита право в лицето "How dare you?" и че са и откраднали детството или бъдещето или каквото там са и откраднали, загубих се в цялата тази гретафилия и гретафобия в ефира през последните дни.
После се оказа, че малката Грета страда от аутизъм, също така и от някаква хронична шизофрения или там каквото психично отклонение си има, била вегетарианка от малка и от 8-годишна се депресирала на тема "Промените в световния климат". Бойкотирането на самолетния транспорт е като бонус.
В едни нормални времена за малката Грета щяха да полагат грижи в някоя специализирана психиатрична болница и подрастващата шведска тийнейджърка щеше да е под постоянното наблюдение на джи-пи-то си и на кварталния психиатър. В едни нормални времена местните социални служби биха се заинтересували защо едно дете виси пред парламента, вместо да е на училище, независимо от благородния претекст за климатичните промени.
Въобще, малката Грета вместо да протестира срещу климатичните промени (не че те не са повод за тревоги, но това е друга бира) не е зле да пренасочи енергията си към нравите в Швеция и западните общества като цяло.
Ще ме прощавате, ама много се разпасохте. Аз разбирам, че аутистите и хората с психически проблеми са хора като нас, че имат някакви права, че не бива да се изолират от обществото и да се чувстват отритнати, че обществото е длъжно да им създаде нормална среда, ама да извадите някаква недорасла и неуравновесена пръдла и да я развявате като насрани гащи на пъпа на света, айде нема нужда. 
Били и откраднали детството? 
Че какво са ти откраднали бе, мойто момиче, аз през живота си не съм се качвал на яхта, ти на 16 пропътува от Швеция до Ню Йорк, ебаси откраднатото детство! Аз през живота си не съм виждал президента и министър-председателя на страната си на живо, ти се срещаш с папата, с генералния секретар на ООН. 
Камери, журналисти, снимки - западните общества са преситени и не знаят за какво да си харчат парите. То не бяха равни права на педерасите и лесбийките, то не бяха еднополови бракове, то не бяха приобщаване на малцинствата, мултикултурализъм, то не бяха какви ли не глупости. А само на другия бряг на Средиземно море е Африка, континент, където 16-годишните момичета или гладуват, или проституират, или и двете.
Мислите ли, че една 16-годишна африканка въобще има някакво детство, което да е откраднато?
А интересно, защо вместо в Ню Йорк Грета Тунберг не акостира в Шанхай или Калкута, да обясни на местните, че шведите не смогват на темпото, с което замърсяват? 
Но все пак, да съм снизходителен, малката Грета е аутист, може би мисленето не и е най-силната страна.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!