16 декември 2011

Духът на Наполеон и виновните медии

Пак ще започна с виц, този път политически:

След събрание на всички световни лидери се появил духът на Наполеон. Той се обърнал към Михаил Горбачов и казал:
- Господин Горбачов, ако имах вашата армия никога нямаше да загубя битката при Ватерлоо!
После се обърнал към Маргарет Тачър:
- Госпожо Тачър, ако имах вашата желязна воля никога нямаше да загубя битката при Ватерлоо!
След което мярнал Тодор Живков и се спрял пред него:
- Господин Живков, ако имах вашите журналисти никой никога нямаше да узнае, че съм изгубил битката при Ватерлоо!
На фона на направо експресната работа на нашата полиция недоумявам що за тъпанар трябва да си, че да обвиниш медиите в раздухване на истерия?! Тоест, извършителят на палежите вероятно се е информирал от медиите на другия ден за резултата от своите нощни визити. 
Да разбирам ли, че ако медиите си бяха затраяли при първия случай на масово запалени автомобили, следващите нямаше да се случат?
Или да разбирам, че това изказване на тъпанарят от Банкя е следствие от комуникацията му с тъпанарят от Правец? Е от всички селски тарикатлъци, баш тоя ли научи бе, мамин сладък?
Ми дай тогава да забраним на медиите да съобщават, че Холандия пак ни е резнала за Шенген заради съдебната ни система - белким се оправят нещата там (в съда, не в Холандия, там са си оправени, от собствен опит го знам). Ми да забраним да съобщават за протестите против шистовия газ - белким стане по-безвредно извличането му. Ми да забраним отразяването на протестите на железничари, пенсионери, студенти и прочие недоволни от светлото бъдеще на ГЕРБ - сигурно като не ги пишат по вестниците, БДЖ ще се оправи, пенсиите ще скочат до небесата, студентите и те ще се кротнат? 
Е какво ще пишат тогава вестниците, как си се опънал на Бекер на тенис ли? Или как си бил в кварталното мачле Гонзо и компания?
Кратунке тъпичка, не ти ли е ясно че в света на интернет няма скрито-покрито? Че ако Левински (кога беше това, а?) беше духала на Клинтън 20 години по-рано, никой нямаше да разбере за това, но във времето на информацията просто всичко се знае до последната подробност. 
Що не вземеш да се скриеш някъде - имаш още към 2 години мандат - скрий се и не се изказвай неподготвен (то всъщност подготвен мразиш да се изказваш). Честно да ти кажа, писна ми да си пълня блога с тебе, всеки път като си отвориш устенцата и ръсиш нещо, което нормалният човешки мозък отказва да приеме.
Това в началото е виц. Не е норма за поведение на медиите, колкото и да се напъваш.

2 коментара:

За Бога, братя, коментирайте!