03 април 2012

Nobody's fool


http://dariknews.bg/uploads/news_images/201110/photo_verybig_786638.jpg
Мария Боядижийск, зам.кмет по бездомните кучета и дрънкането на
глупости.
Госпожо зам.-кмет, струва ми се че нещо сте в ситуация "Объркал си рейса, пич!". Айде да ви светна за някои неща, за последен път безплатно.

  1. Безотговорното отношение на собствениците на домашни кучета за популацията на бездомните можете да си го заврете айде да не ви казвам точно къде - досега не съм видял бездомно куче, което да прилича на сетер, пинчер, пудел, ризеншнауцер, далматинец или питбул примерно. Глутница бездомни питбули би ви създала доста повече поводи за пресконференции. Това е глупаво оправдание, чието повтаряне вече почва да дразни. Само за ваше сведение, "безотговорните" собственици всъщност са избиратели и данъкоплатци.
  2. Нещо повече - цената на едно породисто куче, например немска овчарка - цената на малко кутре е 300 лв. Едва ли собственик на женско куче ще допусне тя да бъде "онодена" от уличен помияр, колкото и породист да изглежда той. Направо не е за вярване, как може да сте заместник-кмет и да дрънкате подобни глупости по пресконференции!
  3. Аз не мисля, че ви е необходима промяна в закона, чрез която да ограничите "осиновяванията" на бездомните кучета - само по себе си "осиновяването" на повече от 2-3 улични псета звучи идиотски и би трябвало отдавна да ви е светнало що за грижи въобще се полагат за осиновените кучета. А не сега да ми се оправдавате, че един бил  "осиновил" 100 парчета, пък друг биел рекорда със 140. След като сте знаели, какво сте предприели? 
  4. За "осиновени" кучета и котки такса не се ли плаща? За 100 кучета какви приходи сте отчели в Столична община? А за 140? А като знаете, че Сульо и Пульо са се писали природозащитници и кучелюбци, не проверявате ли дали се грижат за осиновените животни? Че то иначе утре и шефът на някоя кожарска фабрика или на китайски ресторант ще се пише осиновител и ще си "осинови" 3-400 хайванчета и повече няма и да чуем за тях (ау, не е хуманно)!
  5. Можете ли вие, или някой ваш колега да ми обясните, как един кучкарник за 500 кучета ще струва 6 000 000 лв и то построен на общинска земя?! СПА-процедури ли ще им предлагате на кучетата, що ли?
  6. Осъзнавате ли въобще, че в София, в държава от Европа бездомни кучета нападат и осакатяват жив човек, а вашата реакция е да дадете пресконференция, на която да представите нов вариант на Програмата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета, да обвините данъкоплатците, че са безотговорни и да се жалвате, че не работел електронният регистър на бездомните кучета?! Знаете ли, че и в Париж/Лондон/Берлин/Прага също не работи електронният регистър за бездомните кучета, защото въобще няма бездомни кучета?
  7. Можете ли да обясните, какво трябва да се случи за да подадете оставка? Поне вие - да не съм нагъл, да питам за оставката на госпожа Фандъкова? Позамисляли сте се за факта, че сте на пост, който изисква поемане на отговорност (за разлика от безотговорните собственици)? Знаете ли, че обяснения от рода на: 
Искането на оставката ми от неправителствени организации показва, че сме на верен път", заяви Бояджийска.„Приехме нова наредба за отглеждане на домашни кучета, в която са заложени мерки срещу това те да се изхвърлят на улицата. Приехме мерки и за овладяване на популацията на бездомните кучета. Бих подала оставка, ако това ще реши проблема
са адски нагли и изнервящи. И че до гуша ми е дошло от клатикурци, седящи на топли местенца по администрациите, вземащи заплата от моите данъци, специалисти по нищоправене и факири на телбода, перфоратора и кламерите?
MelanieGriffith@NobodysFool.jpg
Мелани Грифит в "Няма балами" - много яка сцена
Аз нарочно съм озаглавил днешния си пост Nobody's fool (афиша е вляво) - това е една много приятна комедия с Пол Нюман, Брус Уилис и Мелани Грифит. На български се преведе като "Няма балами" - в общи линии, вярно. Та цялата тая пресконференция, дето сте я дали, всичките тия глупости - за безотговорността на собствениците на кучета, за приютите, за осиновителите им - а бе вие за балами ли ни четете? Кога най-сетне някой ще престанете да си вършите задълженията постфактум? Кога ще си размърдате задника преди някой да е нахапан от бездомните кучета, а не след това? Кога най-сетне ще направите нещо, което да ни доближи до Европа - ето вижте какво правят в Талин, вижте и ние с какво се занимаваме! Кога ще разберете, че в Европа такова животно като "бездомно куче" не съществува.
Пол Нюман в "Няма балами"
А знаете ли, че с вашето СВ, официално праснато на  сайта на столична община според мен въобще нямате необходимия опит и квалификация да заемате длъжността зам.-кмет по каквото и да било? Целият ви трудов стаж е минал на бюро, едва ли имате някакви практически познания, които да са ви от полза в момента. И въпросът, който си задавам е кой и как ви е назначил на тази позиция? 
А знаете ли защо си направих труда да намеря кадрите с Мелани Грифит? 
Ами щото бяха едни от най-яките във филма. И ако другия път, когато ще давате пресконференция, смятате да ми дрънкате подобни глупости, по-добре действайте като нея - иначе няма смисъл.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!