29 април 2012

Може ли да плува професор Драганов?


Един много хубав политически виц за президента Рейгън, разказан преди години от колегата му, президента Желев:

Президентът Рейгън седял унил в Белия дом, в Овалния кабинет и разсъждавал на глас:
- Господи, защо се получава така? Защо когато всичките ми усилия са насочени за добруването на американския народ и за спасяването на планетата от лапите на комунизма, срещам такова неразбирателство? Защо журналистите не пишат истината, защо изопачават казаното от мен, защо тълкуват така невярно политиката ми?
В този момент се чул глас:
- Стани!
Рейгън се огледал, но гласът пак му заповядал:
- Стани!
Рейгън станал и гласът му казал:
- Върви!
И Рейгън тръгнал, излязъл от Овалния кабинет, излязъл на моравата пред Белия дом и гласът му казал отново:
- Продължавай да вървиш!
Рейгън тръгнал по моравата, излязъл на Пенсилвания авеню и тръгнал към Потомак. След него затичали охраната му, журналистите веднага започнали да снимат. Рейгън вървял сякаш на сън и стигнал до брега на реката.
- А сега, Господи? - попитал на ум той.
- Вярваш ли ми? - отвърнал Господ.
- Да!
- Тогава върви!
И Рейгън затворил очи и направил една крачка в реката ... и, о, чудо - той ходил по водата като Христос! Втора, трета крачка - Рейгън ходил по водата като Христос, а събралите се на брега репортери снимали с фотоапаратите си.
На другия ден вестниците излезли със заглавия "Президентът Рейгън не може да плува!"
Вероятно този виц се изучава още в първи курс във Факултета по журналистика на СУ, съдейки по отразяването на шофьорските неволи на професор Драгомир Драганов. Не го оправдавам, спокойно. Но ми е странно споменаването на БСП в случая, при положение, че господин професорът беше депутат от Евролевицата през 1997 - 2001 година (ХХХVІІІ-мо ОНС) и след това беше кандидат-депутат от Коалиция на розата (пак креатура на Лупи).
Докато беше в БСП пък, професорът Драганов се прочу с две неща - първо, писа се социалдемократ и беше сред основателите на "Път към Европа" - и до ден днешен не ми е ясно що за животно беше това. Всъщност, господин професорът бая социалдемократ го е играл, щото видимо от биографичната му справка е нацвъкал половин дузина социалдемократически клубове, платформи и прочие файтон-формации, достатъчни да покрият социалдемократическите въжделения на братския китайски народ, нежели на изстрадалия български.
И второ - написано с червени и тлъсти букви - основател на Атлантическия клуб в България! Гордостта на израелския външен министър от 2001 - 2005 година. А Драганов, в онези години още доцент, дори получи и стипендия от НАТО.
Е да, но новината не е "Основател на Атлантическия клуб шофира с 1,5 промила алкохол", нали? Нито пък "Стипендиант на НАТО кара почерпен, разказва приказки на полицаите".
Защото, видите ли, бил настинал и си пръскал спрей.
Та разсъждавам си - докога ли новините ще се поднасят тенденциозно, с подвеждащо заглавие, о оста "добри - лоши"? Бивш депутат кара пил - малко допир да има с БСП, ще го свържем веднага. БСП са лошите, БСП учат хората да карат пили, БСП са виновни за комбинацията алкохол и шофиране, ето вижте му на Станишев професорите!
Не е ли време да научим президентът Рейгън да плува?

1 коментар:

  1. Роналд Рейгън е бил спасиел и е спосил до колкото зная 99 човешки живота !
    -
    Аз съм спасил само 24 човек .... Малко са но можа да стана и Аз президент ...
    -
    Това няма да стане обаче, защото злобата човешка е гол-яма !

    Майстор на спорта по ориентиране !

    Стефан д-р Д Чолаков
    10.02.2013
    Швеция

    ОтговорИзтриване

За Бога, братя, коментирайте!