23 юли 2013

Зрителна измама


Аз, като голямо момченце, обичам фокусите, и затова в събота вечер не се колебах много да си избера "Зрителна измама" за гледане, още повече, че и Морган Фрийман има роля в него (честно казано, щях да търся филми с Джон Малкович). Но не съжалявам за избора си, напротив - много се накефих на филма, много яко е направен. 
Първо - сюжетът - група фокусници да разиграват под носа всемогъщото ФБР. Второ - самата идея за фокусите като средство за крадене на пари. Трето - участието на Морган Фрийман и Уди Харелсън - много приятно и много яко. И през цялото време паралелно на преследването от ФБР филмът бъка от фокуси, нещо като 2 в 1. И не на последно място - четиримата всъщност се оказват някакви алтруисти, съвременни робинходовци, за които е по-важно да попаднат в някаква вековна общност, отколкото да откраднат всичките тези пари (е малко по холивудски, да възпитаваме младото поколение). 
Хубавото е, че Морган Фрийман не го раздава тежкар, а прави много хубава второстепенна роля. Уди Харелсън си е Уди Харелсън, абсолютен непукист. Мелани Лоран е приятната французойка, работеща за Интерпол, и отгоре на всичко подкара полицейско БМВ като детско колело на три колела.
Да бях на 12, досега да съм извадил домашните фокуси.  
Приятна работа, лек и приятен за гледане филм - великолепен за пица и бира.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!